Dječaci 2004. godišta su na Rabu (nedjelja 2.4.2017.) odigrali pretposljednji krug državne lige i bili veoma uvjerljivi protiv ekipa Selca i Crikvenice. Prva utakmica bila je zaista “nestvarna”, a dečki su se doslovno igrali rukometa.

 

RK GOSPIĆ – RK CRIKVENICA 46:4 – nakon što pogledamo krajnji rezultat utakmice svaka riječ je suvišna. Jedino što je nakon ovakve utakmice upitno je od kuda dečkima tolika motivacija i želja da od prve do posljednje sekunde utakmice (i pri 20 i pri 30 razlike) igraju na istom nivou, bez i jedne sekunde neozbiljnosti, od kud tolika glad za nadmetanjem. Veliko bravo cijeloj ekipi, a najefikasniji su bili Nikola Kovačević s 14, Josip Klobučar i Luka Maras sa 7, te Jakov Starčević sa 6 pogodaka.

RK SELCE – RK GOSPIĆ 14:30 – nešto jača druga utakmica također je završila našom pobjedom koja niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Od naših 30 pogodaka Nikola Kovačević je postigao 15, a Luka Maras 6.

Čestitke dečkima na zaista odličnim prezentacijama protiv objektivno slabijih protivnika, no pristup je, pogotovo u prvoj utakmici, bio zaista na maksimalnom nivou. Pobjeda od 42 pogotka razlike nije došla jer su dečki igrali rukomet, ona je došla jer su se oni igrali rukometa punih 40 minuta. Trebalo bi duboko zaviriti u arhivu rezultata kluba, no i već sada možemo sa sigurnošću reći da ova pobjeda spada u jednu od najvećih (ako ne i najveću) pobjeda u povijesti našega kluba.