Gradonačelnik Karlo Starčević i njegova zamjenica Kristina Prša u ponedjeljak su, 6. lipnja 2022. godine, primili  mlade rukometašice i rukometaše, učenike i učenice Osnovne škole dr. Jure Turića, te članove i članice Rukometnog kluba “Gospić”.

Prijem je organiziran kako bi se dodatno uveličali izuzetni uspjesi na Državnom prvenstvu Hrvatskog rukometnog saveza gdje su djevojčice U12 (2009./2010. godište) osvojile drugo mjesto, te na Državnom prvenstvu u rukometu za učenike osnovnih škola u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza gdje su i dječaci (7. i 8. razredi) i djevojčice (5. i 6. razredi) osvojili prva mjesta.

Gradonačelnik Starčević čestitao je gospićkoj rukometnoj mladosti na ovim velikim uspjesima za koje je bilo potrebno puno rada i odricanja. Starčević je čestitao i trenerima, učiteljima, predsjedniku kluba jer su i oni uložili veliki trud na putu do ovog uspjeha. Gradonačelnik je mladim rukometašicama i rukometašima obećao da će grad i dalje biti uz njih i iza njih.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša također nije krila zadovoljstvo nakon ovih velikih uspjeha koji su izboreni u velikog i jakoj konkurenciji. Rekla je da se sve to događa zahvaljujući velikom talentu, te da se očekuje da će se i dalje nastaviti polučivati ovakvi rezultati. Naravno da su svi ovi uspjesi došli većinom zahvaljujući Rukometnom klubu “Gospić” koji okuplja mlade, ne samo u Gospiću nego gotovo u cijeloj županiji.

Ne smije se zaboraviti da su osim uspjeha u školskom natjecanju djevojčice ostvarile odlične rezultate i na klupskoj sceni gdje su osvojile drugo mjesto u Hrvatskoj. Na tom jakom natjecanju, pojedinačno gledano, odlične su nastupe imale Anja Rukavina i Matea Gučanin koje su proglašene najboljim desnim krilom, odnosno vanjskom igračicom Hrvatske.

Nika Ivančić, kapetanica ekipe darovala je čelnicima grada medalje kao zahvalu za dosadašnju potporu.

Predsjednik kluba Tomislav Rukavina i trener Vanja Antić iznimno su zadovoljni svim klupskim uspjesima, a pogotovo s ponašanjem članova i članica jer su na terenu mirni i ponizni, bez imalo bahatosti i zato ostvaruju ove izvanredne rezultate.

Rukometaši se još jednom zahvaljuju gradonačelniku Starčeviću i zamjenici gradonačelnika Prši na velikoj časti prijema, s nadom će slične rezultate uspjeti ostvariti i u narednoj sezoni.