U Rijeci su u nedjelju, 17.12.2017. godine, odigrane utakmice 5. kruga I HMKRL zapad u kojima smo uspjeli uzeti samo bod.

U odsustvu trenera Antića ekipu su vodili treneri Knežević i Kosanović, a utakmice je obilježilo izuzetno loše suđenje na našu štetu, kojemu su se smijali i komentirali čak i domaći navijači.

RK GOSPIĆ – MRK KOZALA 26:26 (15:11) – dečki su u utakmicu ušli odlučno i odmah se odvojili na 3 pogotka prednosti (3:0, 4:1, 6:3), te na krilima veoma raspoloženih Suknaića (8 pogodaka) i Kosanovića (5 pogodaka) na odmor otišli s 4 pogotka prednosti. U nastavku dolazi do brojnih neobjašnjivih sudačkih pogrešaka na našu štetu. Uz nepostojeći izravni crveni karton Suknaiću u napadu već u 26. minuti utakmice, protivnicima su dosuđivani sedmerci za uobičajene faulove na 7 metara,  dok njihova česta povlačenja za dres i s leđa u izglednim situacijama nisu okarakterizirana istom mjerom. navedene situacije su dovele i do opomene našeg službenog predstavnika Kosanovića u 31. minuti utakmice, ali i do zaostatka od 2 pogotka (16:18, 18:20). Igrači uspijevaju smoći snage i preokreću rezultat u samoj završnici u svoju korist (26:25), no ekipa Kozale uspijeva realizirati novi udarac sa sedam metara u posljednjim trenucima utakmice za konačnih 26:26. Najefikasniji su bili Kihael Kosanović s 10 i Matej Suknaić s 8 pogodaka.

 

RK POREČ – RK GOSPIĆ 27:22 (9:9) – nakon 10-ak minuta odmora od škokantne i iscrpljujuće prve utakmice uslijedila je nova, teška zadaća za naše igrače. Treneri nisu mogli ozbiljnije računati na, u prvoj utakmici, ozlijeđene Suknaića i Rupčića, ali je utatoč tome poluvrijeme završilo neriješenim rezultatom (9:9). U nastavku se osjetio manjak rotacije, te je ekipa pala i ostvarila poraz 27:22. Tomislav Mihelić i i Mihael Kosanović bili su najefikasniji u našim redovima sa 8, odnosno 7 pogodaka.