Zajednica sportova Grada Gospića dodijelila je priznanja najboljim sportašima u 2018. godini.

Najbolji sportaši u 2018. godini okupili su se u srijedu, 30. siječnja 2019. godine, u Velikoj vijećnici Grada Gospića gdje je organizirana svečana dodjela nagrada.

Trud naših članova i fantastični uspjesi tijekom 2018. godine nisu ostali nezapaženi, a zasluženo su nagrađeni:

VANJA ANTIĆ – NAJBOLJI TRENER

Licencirani trener Rukometnog kluba „Gospić“ koji je  i u 2018. godini nastavio svoj dugotrajni i veoma zahtjevni rad s mlađim uzrastima te je s njima ostvario velike rezultate za Gospić i rukomet u Gospiću na državnoj razini.

Desetogodišnji rad s mlađim uzrastima u 2018. godini  je posebno došao do izražaja. Seniorska ekipa s prosjekom starosti igrača od 17 godina se drži korak za samim vrhom tablice 3.HRL zapad, a igračima je ozbiljnija rukometna karijera tek krenula, te se očekuje još veći napredak.

Najzapaženije rezultate postigao je s mlađim uzrastima, pa se tako sa mlađim kadetima (2004. godište) nakon naporne sezone pune jakih utakmica plasirao najprije među 20 najboljih ekipa Hrvatske, a nakon toga na završnom turniru 20 najboljih stao bok uz bok s najjačima i nakon poraza u ¼ finalu od budućih finalista zauzeo 8.mjesto.

Na postolja se penjao i na druga dva prvenstva Hrvatske. S dječacima 2007. i 2008. godišta je mukotrpan rad zaokružio osvajanjem 3., odnosno 2. mjesta na prvenstvu Hrvatske u Karlovcu.

BEBA ROMAC – POTICAJ I RAZVOJ SPORTA

Beba  Romac je bivša rukometašica i u mlađim danima rukometna reprezentativka, osoba koja se u Rukometnom klubu Gospić priključila u 2017. godini i pokazala se kao odličan izbor u vođenju grupa mlađih uzrasta.

Tijekom 2018. godine okupila je i održala grupu djevojčica 2004. i 2005. godišta, te radila s grupama u Perušiću. Izuzetno je vrijedna osoba pozitivnih stajališta kojima svakim danom privlači sve više mladih kako bi se bavili rukometom.

MILAN RADAKOVIĆ – ŽIVOTNO DJELO

Dugogodišnji je član Rukometnog kluba „Gospić“ rođen 04. ožujka 1950. godine te jedan od najzaslužnijih što je rukomet u Gospiću započeo, a samim time što  rukomet i dalje postoji.

Bio je jedan od 10 osnivača Rukometnog kluba „Gospić“ i osoba koja je zadužila sve ljude koji su u više od 35 godina sudjelovali u radu rukometa, ali i bili  dio cijelog sportskog života Gospića.

„Radak“, kako ga svi od milja volimo zvati bio je dugogodišnji igrač, rukometaš koji je kao srednjoškolac, 1. svibnja 1968. godine, nastupio u jednoj rukometnoj utakmici u Gospiću. Bio je to 4. po redu tradicionalni susret Gospićana i Šibenčana u kojem je u pobjedu ekipe Gospića Milan ugradio 2 pogotka.

Nakon dugogodišnje igračke karijere u kojoj je s klubom proživio gotovo sve uspone i padove o njegovoj povijesti, nastavio je u istom klubu djelovati kao član Nadzornog odbora.

Milan je u pravom smislu legenda rukometa u Gospiću i nagrada za životno djelo je stigla u prave ruke.