Zlato na Duke international youth handball tournament “Atena”.

Prijateljski odnosi koje je naš trener Vanja Antić stekao sudjelovanjem na Partille Cupu u Švedskoj tijekom ljeta 2019. godine polako počinju davati rezultate i na terenu.

Odličan odnos s trenerom RK Maksimir Pastele Vedranom Krkačem i samim klubom omogućio je našim rukometašima odlazak na pozivni turnir Duke international youth handball tournament “Atena” u Grčku (27.-30. prosinca 2019. godine) na kojem su nastupali za višegodišnjeg i aktualnog prvaka Hrvatske u tom godištu.

Četiri naša mlađa kadeta Nikola Kovačević, Luka Maras, Ante Stilinović i Gabriel Rajič priključili su se tako dojučerašnjem suigraču Borni Milkoviću, trenutačnom članu RK Maksimir Pastele, kojega je školovanje prije par mjeseci odvelo put Zagreba i na par dana ponovno dijelili svlačionicu.

Bio je to najbolji mogući način na koji su naši rukometaši završili 2019. godinu budući su dobili veliku minutažu, neki bili neizostavna karika na terenu, pokazali da se u Gospiću radi jako dobro, a kao „šlag na tortu“  su se u Gospić vratili sa zlatom oko vrata.

Sustav natjecanja je bio takav da se igralo „svako sa svakim“, a nakon toga su prve dvije ekipe ušle u finale.

Ekipa naših dječaka RK Maksimir Pastela je ostvarila sve pobjede i zasluženo osvojila prvo mjesto.

Član Maksimir pastele Karlo Jurić dobio je nagradu za najkorisnijeg igrača i za najboljeg  igrača turnira na poziciji desnog vanjskog, Borna Borzić osvojio je nagradu na najboljeg lijevog vanjskog igrača, dok je Dominik Znidarčić bio najbolji golman turnira.

Ovim putem želimo čestitati našim igračima na velikom uspjehu, zahvaliti se što su naš klub, grad i županiju predstavljali na najbolji mogući način.

Posebne zahvale idu treneru Krkaču i njegovom klubu Maksimir Pasteli na suradnji koju ćemo svakako nastaviti i u budućnosti.

 

REZULTATI
Maksimir Pastela – Ionikos – 38:24
Maksimir Pastela – Aris Nikais – 23:22
Maksimir Pastela – Doukas – 28:21
Maksimir Pastela – Anargyon – 38:17
Maksimir Pastela – Doukas – 34:21