Počela je 2.HRL zapad.

Seniori su u subotu, 3. listopada 2020. godine, krenuli s natjecanjem u 2.HRL zapad i u prvom kolu gostovali u Rovinju kod istoimenog protivnika. Rovinj se pokazao kao čvrsta, organizirana poletna i kvalitetna ekipa koja nije bez razloga zauzela 2. mjesto u istom rangu protekle sezone.

Veoma dobrom napadačkom ulasku u utakmicu golovima Sakića (1) i Dželalije (3) nismo uspjeli pridodati i obrambeni učinak te u 8. minuti semafor pokazuje 4:4. Serijom 5:0 domaćini kažnjavaju i najmanju napadačku grešku naše ekipe te odlaze na visokih 9:4. U drugom dijelu prvog poluvremena uspijevamo konsolidirati obranu pogotcima Seferagića (2) i Antića (1), a zatim Jelića (1) i Udiljka (1), te smanjujemo zaostatak na 11:9.

Krenuli smo u tim trenucima odličnim ritmom, no nespretno isključenje Matulovića nam je onemogućilo nastavak pozitivnog niza. Rovoska bitka pri rezultatu 13:10 za domaćina u kojoj 5 minuta nije bilo pogodaka okončana je realiziranim sedmercem Antića za konačnih 13:11 na kraju prvih 30 minuta.

U početnih 6 minuta nastavka dogodilo se sve loše što se moglo dogoditi. Čak 4 nerealizirana zicera domaćini su objeručke prihvatili i nemilosrdno kaznili te se odvojili na visokih 17:11.

Bilo je dovoljno vremena za povratak u utakmicu. U 53. minuti pri rezultatu 25:20 dolazimo do novih prilika iz kontre i s pozicije kružnog napadača, no umjesto smanjenja zaostatka na 25:23 i ulaska u neizvjesnu završnicu gosti povećavaju na 28:20 i odnose pobjedu rezultatom 31:24.

Najefikasniji su u našoj ekipi bili Dželalija i Udiljak koji su postigli po 4, Jelić i Sakić su dodali po 3, a Seferagić, Antić, Matulović i Bilić po 2 pogotka.

 

Nakon ove utakmice prisutan je nedorečeni osjećaj, osjećaj da smo propustili previše prilika za pozitivan rezultat, ali i osjećaj da smo protiv ekipe iz samog vrha uz malo više koncentracije i unatoč ne najboljoj uigranosti mogli pobijediti.