U Gospiću su (utorak, 22. svibnja 2018.) dječaci “A” odigrali posljednje utakmice lige Primorsko-goranske županije i dvjema pobjedama osigurali treće mjesto.

Posljednje dvije utakmice ligaškog dijela natjecanja bile su one protiv županijskog rivala iz Senja. Utakmice su odigrane u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću, a naši dječaci ostvarili su dvije rutinske pobjede. Sastav naše ekipe je bio šarolik, a dovoljno prilike za igru su dobili mlađi dječaci i četvorica početnika iz grupe na Udbini.

RK GOSPIĆ – RK SENJ 34:11 (19:4) – dobar pristup naše ekipe donio nam je visoku prednost već na samom startu utakmice (5:1, 10:1), te su priliku dobili mlađi dečki od kojih se efikasnošću istakao Petar Milković s 4 postignuta pogotka. Najefikasniji su bili Ivan Starčević s 9 i Ivan Dasović sa 6 pogodaka.

RK SENJ – RK GOSPIĆ 19:24 (7:14) – većinu utakmice su igrači prve postave proveli izvan igre, a priliku su dobili dečki koji su odradili 5-6 treninga u našim grupama na Udbini. Ponovno smo se odlijepili početkom prvog poluvremena (9:2), da bi brojnim izmjenama navedeni ritam pao, te dolazimo do pobjede od 5 pogodaka razlike. Novaci s Udbine su se solidno snašli, a Jakov Jurčevič i Ivan Dejanović su postigli i svoj prvi pogodak. Nikola Kovačević je bio najefikasniji sa 8, a pratili su ga Josip Klobučar s 4 i Ivan Starčević s 3 pogotka.

 

Ovim pobjedama smo zauzeli treće mjesto u ligi Primorsko-goranske županije (ispred nas su ekipe Trsat I i Trsat II) i potvrdili prošlogodišnju titulu drugog najboljeg kluba u Ličko-senjskoj i Primorsko-goranskoj županiji.