Znatno oslabljena ekipa dječaka 2007./2008. godišta, njih samo 7, odigrali su u nedjelju, 7. svibnja 2023. godine, utakmice 13. i 14. kola Lige Rukometnog saveza Primorsko-goranske županije protiv vršnjaka RK Čavle i MRK Arba Rab. Upisavši po jednu pobjedu i poraz igrači trenera Roberta Havličeka smjestili su se na 5. mjesto ukupnog poretka sa 7 pobjeda, 1 neriješenim rezultatom i 6 poraza.

Nakon početnog vodstva u susretu protiv ekipe iz Čavla, u 13. su minuti protivnici nakon 3:0 serije okrenuli rezultat u svoju korist. Nakon spomenute minute Gospićani su, postigavši 4 uzastopna pogotka, prešli u vodstvo i na predah otišli s rezultatom 9:7.

Ekipa pod vodstvom trenera Josipa Štampara (zbog odsutnosti trenera Havličeka) do posljednje je minute susreta držala minimalnu prednost. Dvijema realiziranim prilikama i pogreškom Gospićana igrači Čavla su odnijeli pobjedu u posljednjim trenucima susreta rezultatom 18:17.

Gospićani su u drugom susretu u prvih 20 minuta postigli 11 golova, dok je ekipa Arbe realizirali njih 6.

Umor i igra bez zamjena došla je na naplatu u nastavku utakmice pa su Rabljani dvjema serijama od 3:0 sustigli rezultatsku prednost s poluvremena. Gospićani su uzvratili „istom mjerom“ i ponovno se rezultatski „odlijepili“, no ekipa Arbe je iskoristila umor Ličana i držala utakmicu neizvjesnom do samog kraja. Pogotkom Tome Milkovića u posljednjoj minuti rukometaši Gospića su upisali pobjedu rezultatom 20:19.

RK ČAVLE – RK GOSPIĆ 18:17 (7:9) – Borovac (7), Milković (6), Koljđeraj (4)

RK GOSPIĆ – MRK ARBA RAB 20:19 (11:6) – Milković (7), Borovac (7), Čačić (3), Andrijević (2), Koljđeraj (1)