Prva domaća utakmica, 2. kolo 2.HRL zapad i prva pobjeda.

Nakon poraza u utakmici 1. kola u kojoj smo u Rovinju kažnjeni za svaku nerealiziranu šansu, u subotu, 10. listopada 2020. godine, igrali smo na domaćem terenu protiv RK Zamet II.

Utakmica se na žalost morala igrati pred praznim tribinama pa gledatelji nisu mogli vidjeti kako izgleda ekipa koja će se ove sezone natjecati i Gospić  prezentirati u drugoligaškoj konkurenciji.

Miran i staložen ulazak u utakmicu ponovno nam nije donio sigurnost u realizaciji, te je još uvijek vidljivo kolike su posljedice kasnog ulaska u dvoranski dio priprema i smanjena mogućnost rada s loptom uzrokovana virusom COVID-19.

Prvih 13 minuta proveli smo u traženju pozitivnog ritma, no unatoč tome gosti su poveli tek u dva navrata. Početnih 1:0, što smo serijom 3:0 pogotcima Antića, Verzona i Sakića veoma brzo preokrenuli u našu korist, a pogotcima Dželalije (2) i Verzona (1) održavali do 6:4. Crna rupa u igri naših seniora u kojoj nismo realizirali tri velike prilike Riječani su objeručke iskoristili i preokrenuli rezultat u svoju korist (7:6, 8:7, 9:8).

Nakon minute predaha koju je trener Pavelić bio primoran pozvati ulazimo u ritam kvalitetnih obrana i efikasnih napada. U sljedeće 4 minuta Jelić i Antić rade 4:0 seriju za vodstvo rezultatom 12:9 koje na +4 (15:11) povisuju Jelić, Brajković i Cuculić s veoma bitnim pogotkom s igračem manje. Istu prednost zadržali smo do kraja prvih 30 minuta utakmice (17:13.)

Nakon loše realizacije početkom prvog poluvremena utakmice 1. kola u Rovinju koja nas je odvela u poraz ovoga puta smo bili puno skoncentriraniji, povećali prednost, prelomili utakmicu i sigurno ju priveli kraju.

Četirima uzastopnim pogotcima Dželalije, uslijedila su tri Seferagića i jedan Sakića, a s nekoliko sjajnih obrana priključili su se golmani Kolačević i Brkljačić za visokih 25:17. Ubrzo Udiljak kapetanski povećava na +10 (28:18), a Suknaić u 58. minuti povisuje na najvećih 12 pogodaka razlike.

Konačni rezultat 38:28 donio nam je prva dva boda i nadamo se započeti pozitivni niz.

Najefikasniji su bili Dželalija s 8, Sakić s 5, Jelić i Antić s po 4, te Verzon i Seferagić s po 3 pogotka.