Nastavljamo s edukacijom naših članova.

Sportska psihologija je za sportaše i njihov mentalni razvoj od presudne važnosti, a temama koje obuhvaća sportašima direktno pomaže u ponašanju na terenu i izvan njega.

Nakon ljetne stanke u predavanja Vesne Hude, dječjeg i spotskog psihologa, uključili smo dječake i djevojčice rođene od 2005. do 2011. godišta koji su bili podijeljeni u 4 grupe.

Predavanja/radionice su održane u utorak, 6. listopada 2020. godine, u Kulturno informativnom centru u Gospiću, a u temi “Kako povećati samopouzdanje?” pričalo se o tome što je samopouzdanje i kako izgledaju samopouzdani sportaši, može li se samopouzdanje povećati i kako, na što se sportaši mogu usmjeriti kako bi povećali šansu za uspjeh, više uživali i osjećali se zadovoljnije u sportu.

Sudionici su uvježbavali i nekoliko tehnika koje im mogu pomoći da postanu svjesniji svojih osjećaja, misli i ponašanja u trenažnim i natjecateljskim situacijama, bilo da se radi o uspješnim ili neuspješnim nastupima. Na taj način su spoznali što bi bilo dobro mijenjati u situacijama kada osjećaju pritisak, loše igraju ili izvode što se od njih očekuje, a željeli bi pokazati ono najbolje u tom trenutku. Za to su im potrebne određene vještine koje su se na radionicama razvijale.

Poželjno je učiti i uvježbavati strategije za jačanje samopouzdanja (prepoznavanje vlastitih snaga i dosadašnjih uspjeha, sudjelovanje u situacijskom treningu, pozitivni samogovor, vizualizaciju i mnoge druge).