Fantastična igra djevojčica i još jedan odličan uspjeh na jakom međunarodnom turniru u Ivanić Gradu.

I ove smo godine sa zadovoljstvom sudjelovali na turniru u organizaciji Rukometne škole Vučići, naših višegodišnjih rukometnih prijatelja.

Subota, 14. prosinac 2019. godine, je organizacijski bila veoma zahtjevna, no treneri su zajedno s velikim brojem igrača i roditelja, osim lige Primorsko – goranske županije s dječacima 2008. i seniorske utakmice 11. kola III HRL zapad uspjeli sa 7 ekipa sudjelovati i na turniru malog rukometa u Opatiji kao i na iznad spomenutom turniru u Ivanić Gradu na kojem smo sudjelovali s 5 ekipa.

Naše trenerice Beba Romac, Dubravka Rukavina i Antonija Matić natjecale su se s djevojčicama 2009. godišta (2 ekipe) i dječacima i djevojčicama 2012. godišta (3 ekipe), te prezentirale klub na najbolji mogući način.

Najmlađi članovi su igrali u konkurenciji jedne do dvije godine starijih dječaka i djevojčica, te su na jednom od prvih turnira pokazali da ćemo u godinama koje slijede imati još jednu veoma talentiranu generaciju, dok su djevojčice 2009. godišta oduševile i pokazale da polako sazrijevaju. Očekujemo da će u 2020. godini napraviti veliki iskorak.

Djevojčice su izuzetno lijepom, tečnom i efikasnom igrom zaradile puno pohvala drugih trenera i “isplivale” kao prvi favorit za zlatnu medalju, no unatoč finalnom porazu i osvojenom srebru napravile izuzetno veliki uspjeh.

Svoje odlične igre “naplatila” je Danijela Holjevac koja je uvrštena u najboljih 5 igračica turnira.

 

REZULTATI

Djevojčice 2009. godište

 

RK Gospić I – RK RŠ Karlovac 9:2

RK Gospić II – HA Tatran Stupava (SVK) 1:2

RK Gospić I – DRŠ Alen Mihalj (SLO) 21:1

ŽRK Knežopoljka (BIH) – RK Gospić I 7:10

RK Izviđač I – RK Gospić II 8:1

ŽRK Pitomača – RK Gospić II 10:5

ŽRK Maestral (MNE) – RK Gospić I 6:12

FINALE: RK Gospić I – ŽRK Knežopoljka 5:8