Najmlađi dječaci u ligaškom natjecanju odigrali su u nedjelju, 3. prosinca 2023. godine, susrete 6. kola 1. HRL Zapad protiv vršnjaka MRK Kozala i RK Viškovo. Upisavši po jednu pobjedu i poraz na svoj su konto dodali nova 2 boda i tako se smjestili na 8. mjesto na tablici s 2 pobjede i 7 poraza u 9 odigranih utakmica.

Ekipa trenera Mateja Udiljka gostovala je u Rijeci, a do 6. minute prve utakmice protiv MRK Kozala imali su rezultat „na svojoj strani“ (3:2). Nažalost, nakon početne prednosti ekipa Gospića napravila je nekoliko propusta u obrani što su mladi Riječani iskoristili za visoku seriju od 6 uzastopnih pogodaka pa se na predah otišlo pri rezultatu 8:3.

U drugom djelu susreta na teren je izašla rastrčanija i borbenija ekipa Gospića. Čvrsta igra, odlična obrana i raspoloženi Roko Maras (6 postignutih pogodaka) pokazali su kako se ova mlada ekipa Gospićana razvija u dobru momčad spremnu na veliki napredak. Utakmica je završila pobjedom Riječana rezultatom 15:10.

Nakon samo 10ak minuta predaha Gospićani su u susret protiv ekipe Viškova ušli kao u drugo poluvrijeme prve utakmice. Čvrsta igra, odlična realizacija i obrane golmana Marka Dadića u prvih su 20 minuta utakmice gospićku ekipu dovele na +4 (11:7).

U nastavku su susreta na krilima Darisa Alibabića sa ukupno 7, Mislava Ratkovića i Luke Rogića s po 5 pogodaka mladi Ličani pokazali širinu klupe i mogućnosti koje se otvaraju u nastavku sezone. Dvije serije od 4:0 i čvrsta obrana dovele su najmlađe ligaške natjecatelje RK „Gospić“ do pobjede rezultatom 25:18.

MRK KOZALA – RK GOSPIĆ 15:10 (8:3) – Maras R. (6), Ratković (2), Pezelj (1), Borovac (1)

RK GOSPIĆ – RK VIŠKOVO 25:18 (11:7) – Alibabić (7), Ratković (5), Rogić (5), Maras R. (3), Pezelj (3), Borovac (1), Grbac (1)