Poreč je i ove godine, na kraju sezone 2023./2024., ugostio Festival rukometa tijekom kojeg se uz završne turnire mladih rukometaša i rukometašica svih dobnih kategorija odigrava završnica kupa Hrvatske, te održava trenerski seminar.

Udruga Hrvatskih rukometnih trenera organizirala je 47. Središnji seminar trenera koji je od 17. do 19. svibnja 2024. godine okupio sve rukometne trenere koji se u novoj sezoni planiraju aktivno baviti ovim prelijepim poslom. Osam licenciranih trenera Rukometnog kluba „Gospić“ sudjelovalo je na ovom, za sve aktivne rukometne trenere u Hrvatskoj, obaveznom seminaru.

Antonija Antić, Antonija Pavelić, Matej Udiljak, Mate Pavelić, Marko Mataija, Robert Havliček, Vanja Antić i Zvonimir Knežević prisustvovali su predavanjima poznatih rukometnih trenera i predavača Nenada Zvonareka, Vlade Šole, Dagura Sigurdssona, Ivice Obrvana i mnogih drugih, te time unaprijedili i utvrdili svoja dosadašnja rukometna znanja te tako i službeno produžili svoju rukometnu trenersku licencu za natjecanja u sezoni 2024./2025..

Seminar trenera kroz godine se pokazao kao odlična priprema za nastavak rada trenera gospićkog kluba kojem je u planu iduće sezone nastaviti s odličnim rezultatima i daljnjim razvojem mlađih dobnih kategorija kroz natjecanje u svim kategorijama državnih i županijskih liga dječaka i djevojčica.