Gradska sportska dvorana u Gospiću bila je u srijedu, 4. travnja 2023. godine, mjesto odigravanja Županijskog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u rukometu za osnovne i srednje škole.

Natjecalo se u kategorijama dječaka i djevojčica u konkurenciji 5. i 6. razreda, te 7. i 8. razreda, a OŠ dr. Jure Turića (Gospić) i OŠ S.S. Kranjčevića (Senj) predstavile su ekipe svojih najboljih rukometaša i rukometašica. U kategoriji srednjih škola natjecali su se učenici od 1. – 4. razreda Gimnazije Gospić, Srednje strukovne škole Gospić i SŠ P.R. Vitezović (Senj).

Svi osnovnoškolci i gotovo svi srednjoškolci koji su sudjelovali u natjecanju ujedno su i članovi Rukometnog kluba „Gospić“, a kvalitetno treniranje, upornost i odličan rad pokazali su na terenu plasiravši se u daljnje natjecanje u gotovo svim kategorijama.

Pravo nastupa na poluzavršnici Regije Jug u Splitu ostvarili su djevojčice i dječaci 5. i 6. razreda OŠ dr. Jure Turića iz Gospića, dok su dječaci 7. i 8. razreda ostvarili pravo nastupa na završnici Državnog prvenstva koja se već slijedeći tjedan, tj. od 17. do 19. travnja 2023. godine, održava u Poreču. Djevojčice 7. i 8. razreda nisu imale konkurenciju pa su svoj plasman na Završnicu ostvarile direktno.

Učenici Gimnazije Gospić ostvarili su pravo na nastup na završnici Državnog prvenstva u kategoriji dječaka, dok su u kategoriji djevojčica bez odigravanja zbog nedostatka konkurencije isto ostvarile učenice Srednje škole P.R. Vitezović iz Senja.

Čestitke gospićkim rukometašima i učenicima na odličnim rukometnim uspjesima.

REZULTATI

OSNOVNA ŠKOLA

DJEČACI 5. – 6. razred

OŠ S.S. KRANJČEVIĆ – OŠ DR. JURE TURIĆA 11:18

DJEČACI 7. – 8. razred

OŠ DR. JURE TURIĆA – OŠ S.S. KRANJČEVIĆ 23:15

DJEVOJČICE 5. – 6. razred

OŠ DR. JURE TURIĆA – OŠ S.S. KRANJČEVIĆ 20:3

SREDNJA ŠKOLA

GIMNAZIJA GOSPIĆ – SŠ P.R. VITEZOVIĆ 24:14

SŠ P.R. VITEZOVIĆ –  STRUKOVNA ŠKOLA GOSPIĆ 15:20

GIMNAZIJA GOSPIĆ – STRUKOVNA ŠKOLA GOSPIĆ 22:18