Kako je završio 1. dio natjacateljske godine 2009/2010 donosimo Vam malo statistike, te da se malo vratimo i prisjetimo kako je tekao taj 1. dio u 3. HRL Zapad.

Prije početka sezone očekivali smo lakšu ligu, lakše protivnike i lakši put ka prva dva mjesta, no upoznavajući se sa ekipama, razgovarajući sa ostalim rukometnim znalcima shvatili smo da to neće biti tako kako smo mi zamišljali.
Domaćim igračima, koje vjerojatno vrlo dobro znate, priključili smo i nekoliko pojačanja iz vana. Sa Drmićem, Kvesićem, Gadžićem, Kristom i prvoligaškim igračem Špeharom dobili smo novu dimenziju, čvrstinu, te puno više solucija i kombinacija u napadu.

Kada smo dobili raspored prvoga dijela vidjeli smo da je težak, da nas ždrijeb nije mazio. Mnoštvo jakih gostovanja, putovanja u Istru…očekivali smo teške utakmice koje smo i dobili.

Otvaranje u gostima sa Selcem, ekipom koju svi respektiraju, bilo je kao iz snova, semafor je pokazivao nevjerojatnih +20 razlike za nas. Slijedi odličnna utakmica protiv Ogulina na domaćem terenu, pogotovo drugo poluvrijeme u kojem smo slomili veoma mladu i jaku ekipu koja je ostala na -8.

Zbog loše komunikacije između uprave i nekih igrača došlo je do određenih problema te u tako krnjem sastavu bilježimo 2 uzastopna gostujuća poraza od Mornara i Pećina. Problemi se rješavaju te smo opet u punom sastavu i slijedi lagana +18 pobjeda protiv Novigrada, te odlična gostujuća pobjeda protiv veoma jakog Rovinja sa +1. Ta nam je utakmica dala puno samopouzdanja, međutim u utakmici u kojoj nam apsolutno ništa nije išlo za rukom gubimo na domaćem terenu od prošlogodišnjeg prvaka iste lige, ekipe Buja sa 6 razlike. Solidna igra u gostima protiv Mladog Rudara II donosim nam još jednu tijesnu pobjedu.

Odlična domaća derbi igra protiv Matulja i važna pobjeda bila nam je bitna za održavanje priključka sa vrhom. Pobjeda protiv Kanfanara u gostima nam je bila jod velike važnosti, međutim njihova nemogućnost odgađanja utakmice zbog bolesti naših bitnih igrača rezultirala je našim porazom 28:24.

U zadnja 3 kola imali smo 3 lakše utakmice, Vinodol, Omišalj i na kraju Zamet II, utakmice u kojima nam je cilj bio popravljanje gol razlike. Najprije odgođena, pa kasnije registrirana našom pobjedom 10:0 zbog ponovnog nedolaska zbog njihove bolesti, utakmica s Vinodolom nije nam pasala za gol razliku koliko su to bile utakmice sa Omišljem +17 i Zametom II +19.

U navedenih 13 utakmica ostvarili smo 9 pobjeda i 4 poraza uz gol razliku 383:310  i osvojili 18 bodova što nas je smjestilo na 5. mjesto na ljestvici, sa “samo” 2 boda zaostatka za vodećima. Riječ SAMO je pod navodnicima jer smo uvelike kiksali na 2 utakmice (Mornar i Kanfanar) koje smo MORALI pobijediti i sa kojima bi zasjeli na vrh sa 2 boda prednosti, no što je tu je.

U drugom dijelu nas čeka lakši ždrijeb, više jakih utakmica igramo na domaćem terenu te očekujemo i više pobjeda.