Odličan otpor, ali novi pad u završnici utakmice.

Posljednja utakmica 1.HRL jug u prvom dijelu sezone 2021./2022. i posljednja u kalendarskoj godini 2021. donijela nam je putovanje u Labin gdje smo u subotu, 11.12.2021. godine, snage odmjerili protiv RK Rudar Adria Oil.

Jako velikih problema imao je trener Antić oko slaganja ekipe budući zbog poslovnih obveza, bolesti i ozljeda nije mogao računati na Sakića, Žugaja, Seferagića, Čovića i Udiljaka, redom igrače s velikom ulogom za tijek susreta.

Zanimljiv ulazak u utakmicu u kojem su vratari obiju ekipa već u prva dva napada ostvarili učinak od 3 obrane dao je naslutiti da će gledatelji nazočiti tijesnom dvoboju.

Prvih desetak minuta prošlo je u veoma kvalitenom izdanju naše ekipe koja je unatoč fenomenalnom domaćem vrataru zadržavala vodstvo (2:1, 3:2, 6:4). Odlična obrana popustila je u sljedećih desetak minuta prvenstveno izrazito prestrogom dodjelom izravnog crvenog kartona Petroviću, dok je vratar Rudara nastavio sakupljati obrane (ukupno 22 obrane). Crvenim kartonom za prekršaj za isključenje dao je sudački par ogroman vjetar u leđa domaćinu koji je unatoč maestralnoj partiji našeg Matulovića rezultatski zagospodario terenom i na odmor otišao pri vodstvu 19:14.

Nastavak utakmice igrao se gol za golom sve do 40. minute i rezultata 25:21. U sljedeće 3 minute odlično smo na čelu s mladim Kovačevićem odradili obrambene zadatke, da bi Jelić, Markić i Verzon bili efikasni za hvatanje priključka (25:24). Između 43. i 47. minute napadi su bili kvalitetniji od obrana, a Kovačević, Markić i Jelić poentiraju za 28:27.

Jedna lošija obrana i nerealizirani sedmerac omogućili su protivniku odlazak na +3, a isprovocirano isključenje našoj klupi igrači Labina iskorištavaju i trima pogotcima odlaze na +6 (34:28) čime rješavaju utakmicu u svoju korist.

RK RUDAR ADRIA OIL – RK GOSPIĆ 39:33 (19:14) – Markić (14), Matulović (6), Jelić (5), Dželalija (3), Verzon (2), Kovačević (1), Petrović (1), Pavelić (1)