Nakon nekoliko godina uključivanja mlađih uzrasta u sudačke vode gdje su zainteresirani članovi sudili na treninzima, prijateljskim utakmicama, internim klupskim turnirima i ligama, te utakmicama lige Rukometnog saveza Primorsko – goranske županije gospićki je rukomet došao do realizacije početnog cilja u vodama rukometnih sudaca.

Više od 15 mladih rukometaša i rukometašica starijih od 13 godina pokazalo je interes za sudačko obrazovanje, a sve je obradovala vijest dobivena od Udruge Hrvatskih rukometnih sudaca koja je pod svoje okrilje službeno uvrstila pet rukometnih sudaca s područja Gospića, članova Rukometnog kluba “Gospić”.

Radi se o Ivanu Jergoviću, Matiji Bukovcu, Vedranu Hećimoviću i Mariji Borovac, mladim sucima ispred kojih je, ukoliko budu ustrajni, velika sudačka karijera, te Mati Paveliću koji će svojim igračkim rukometnim iskustvom pomoći spomenutoj mladosti u sudačkom razvoju.

Vatreno krštenje odrađeno je u nedjelju, 20.2.2022. godine, u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću gdje su Jergović, Hećimović, Bukovac i Pavelić dobili prolazne ocjene sudivši po 4 utakmice 1. HRL zapad u konkurenciji dječaka U13 i djevojčica U12.

Čestitke novopečenim sucima uz puno sreće i ustrajnosti u sudačkom pozivu.