Uspješna prvoligaška premijera na domaćem terenu.

Tjedan dana nakon gostujućeg poraza u Metkoviću raspored je donio utakmicu 2. kola 1. HRL jug u kojoj je seniorska ekipa u subotu, 9. listopada 2021. godine, u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću s početkom u 19 sati ugostila ekipu Zadra 1954.

Dvije pripremne utakmice i dva poraza dobro su došla treneru Paveliću za pripremu ove veoma bitne utakmice u koju smo ušli bez Ivana Matulovića (bolest).

Pogotcima Sakića i Jelića sigurno smo ušli u susret, no već nakon 5. minute dolazi do lošeg perioda u igri, te gosti od zaostatka 3:2 prelaze u relativno visoko vodstvo 11:7 u 16. minuti utakmice.

Furioznu drugu polovicu prvog poluvremena obrambeno su pokrenuli Udiljak i golman Kolačević, a cijela je ekipa zajedno s publikom (250) anulirala početnu ukočenost. Puno pokretljivija i sigurnija obrana donijela je kvalitetniji napad da bi Jelić (4), Seferagić (1) i Udiljak (1) poravnali na 13:13, a Petrović, Markić i Dželalija poentirali za vodstvo 16:14 nakon prvih 30 minuta.

Nastavak odlične igre uslijedio je i u drugom poluvremenu, a u seriju 5:0 u početnih pet minuta nastavka (ukupno 14:3 između 16. i 35. minute) Petrović je ugradio 2, dok su Jelić, Dželalija i Markić dodali po 1 pogodak.

Nisu se gosti predavali te su malo po malo smanjivali zaostatak, da bi u 54. minuti na semaforu pisalo 30:29. Novo ubacivanje u višu brzinu započeo je s dva pogotka Markić, jednako nastavio Jelić, a novu seriju 5:0 i pobjedu 35:29 zapečatio je Sakić.

Bilo je lijepo nakon dugo vremena igrati natjecateljsku utakmicu, a pogotovo ponovno na tribinama vidjeti gledatelje koji su i ovoga puta pokazali koliko su bitni za ovakav sportski događaj i koliko igračima znači njihova podrška.

Utakmica 3. kola donosi nam gostovanje u Rijeci (MRK Kozala), dok za dva tjedna, ponovno u Gospiću, dočekujemo RK Balić Metličić 07 na čelu s proslavljenim Hrvatskim reprezentativcem Petrom Metličićem.

 

RK GOSPIĆ – RK ZADAR 1954 35:29 (16:14) – Jelić (9), Petrović (8), Markić (6), Dželalija (5), Sakić (4), Udiljak (2), Seferagić (1)