Liga RS Primorsko-goranske županije ide dalje, a naši dječaci “B” i djevojčice “A” su u Rijeci odigrali nove utakmice.

Dječaci su dvjema pobjedama nastavili pozitivan niz, dok rad s djevojčicama pokazuje određeni napredak.

 

DJEČACI “B”

RK KVARNER KOSTRENA – RK GOSPIĆ 8:19 (3:8) – naši dečki su se od samog početka postavili s autoritetom, pogotovo u obrambenim zadacima, te se razlika nakon vodstva 3:0, povećala na 7:1, a na odmor odlazimo sa +5 (8:3). Drugih 15 minuta utakmice nastavljamo na isti način, čvrsta obrana donijela nam je mnogo osvojenih lopti i brojne kontranapade. U pobjedu 19:8 po 4 pogotka su ugradili Ivica Hodak i Vedran Hećimović, dok su po 3 dodali Ivan Jergović i Tin Balen.

RK GOSPIĆ – RK MORNAR-CRIKVENICA 12:9 (3:4) – veoma nervozan početak utakmice s obje strane naše je dečke doveo do nepoštivanja obrambenih zadataka, izgubljenih lopti i nesigurnosti golmana, dok protivnici nisu uspijevali realizirati svoje šanse. Vodstvo 2:0 brzo se okreće i na semaforu piše 3:3. Ipak, pogotkom s 15 metara nekoliko sekundi prije kraja prvog dijela RK Mornar-Crikvenica odlazi na odmor s 1 pogotkom prednosti. Na odmoru se uspijevamo smiriti, ponoviti obrambene zadatke i motivirati se za nastavak utakmice. Pokretljivija i agresivnija obrana potpomognuta s 3, 4 obrane Frana Rukavine brzo je dala rezultate jer smo zaostatak 3:5 u 10 minuta okrenuli u svoju korist, te serijom 8:2 poveli 11:7, 12:8 i sigurno utakmicu priveli kraju. Cijela ekipa je zaslužila velike pohvale za pristup u drugom poluvremenu, dok su najefikasniji bili Ivan Jergović s 5 i Igor Vučetić s 3 pogotka.

 

DJEVOJČICE “A”

ŽRK ZAMET – RK GOSPIĆ 28:10 (14:4)

RK GOSPIĆ – ŽRK OMIŠALJ 6:12 (2:9)

Naše cure su unatoč porazima pokazale napredak u igri i svom razvoju. Postavljanje i protok lopte u napadu, te pokretljivost u obrani su uvelike poboljšani, a dokaz je i puno veći broj postignutih pogodaka nego je to bio slučaj prošle sezone. Brži povratak u obranu, te ulazak u kontakt s protivničkim igračicama automatski će nam donijeti neizvjesnije utakmice i učiniti nas tri puta težim protivnicima svim ekipama. Čestitke curama na radu, te se nadamo de će se spomenuti detalji što prije otkloniti. Božena Milinković sa 8 i Lina Stilinović s 4 pogotka bile su napadački najraspoloženije u našoj ekipi.