U Gospiću su odigrane utakmice 4. kruga I HRLDA zapad u kojima smo snage odmjerili s ekipama Buja i Umaga.

Unatoč porazu protiv RK Umag trebali bi zadržati 2. mjesto na ljestvici i ostati u borbi za sami vrh i plasman na završnicu PH u Umagu.

 

RK GOSPIĆ – RK BUJE 19:13 (13:7) – s početnom serijom 4:0 naši su dečki riješili pitanje pobjednika. Ekipa je odigrala čvrsto i ozbiljno, te u konačnici ostvarila pobjedu rezultatom 19:13. Priliku su dobili svi igrači od kojih su najefikasniji bili Nikola Kovačević sa 7, te Luka Maras, Ivan Starčević i Luka Delišimunović s po 3 pogotka.

RK UMAG – RK GOSPIĆ 24:20 (14:12) – u utakmicu smo ušli jako loše, sporo i nezainteresirano, te su fizički duplo jači protivnici to iskoristili i s lakoćom poveli 5:0 i 7:1. U drugoj polovici prvog dijela naši su se dečki razbudili i do odmora smanjili na 14:12. Nestrpljivost u napadu spojena s umorom akumuliranim igranjem dvije utakmice za redom, dovelo je do slabije pokretljivost u obrani, što su igrači Umaga kažnjavali šutevima s 9-10 metara. U posljednjih 10 minuta utakmice na krilima nekoliko odličnih obrana Ante Stilinovića dolazimo i do -1 (18:17). Zbog ozljede je privremeno iz igre morao izaći Nikola Kovačević, te se vraćamo na -4 (21:17) što je rezultatski značilo kraj utakmice. U završnici susreta došlo je do, nadamo se, lakše ozljede lakta Luke Delišimunovića koji je, kao i Ivan Starčević, postigao 5 pogodaka, dok je Nikola Kovačević dodao njih 4.