Gostujući poraz u 5. kolu 1.HRL jug.

Utakmica 5. kola 1.HRL jug u kojoj smo otputovali u Omiš kako bi snage odmjerili s RK Hrvatski dragovoljac odigrana je u nedjelju, 31. listopada 2021. godine. Domaćin se pokazao kao konkretniji i odlučniji, a naša ekipa bez Ante Sakića, Mateja Suknaića i Nikola Kovačevića ni napadački ni obrambeno nije uspjela iskoristiti sve prilike koje je protivnik nudio.

Dosta loš ulazak u utakmicu donio nam je zaostatak 5:1 u 5., te 8:3 u 12. minuti prvoga poluvremena. Nekoliko boljih obrana napadački su uspjeli potvrditi Matulović, Petrović, Markoć i Jelić  čime je utakmica ušla u napetije vode (10:8). Nudili su se u tom periodu igrači Hrvatskog dragovoljca, no nesigurnost, veliki broj izgubljenih lopti i tehničkih pogrešaka, pa i nerealiziranih šansi, umjesto prelaska u vodstvo, zadržao nas je u zaostatku koji je pri odlasku na odmor iznosio 4 pogotka (19:15).

Odlučniji ulazak u nastavak donio je više obrambene i napadačke pokretljivosti i agresivnosti, no nove tehničke pogreške, brzoplete odluke i nerealizacija stopostotnih šansi (desetak tijekom susreta) prelomio je utakmicu i odveo ju u jednosmjernu ulicu, prema porazu 34:24.

Slijede nam domaća utakmica protiv Rovinja i gostovanje u Senju gdje imamo priliku i moramo tražiti nove bodove.

 

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC – RK GOSPIĆ 34:24 (19:15) – Seferagić (7), Petrović (5), Dželalija (4), Markić (3), Matulović (2), Jelić (2), Bilić (1)