ŽRK Vinodol je u Senju bio domaćin utakmica 8. kruga 1.HRL zapad za djevojčice U14. Utakmice su odigrane u nedjelju, 13. veljače 2022. godine, a Gospićanke su za protivnice imale igračice Samobora i Udarnika.

Bez Vukelić, Kulaš, Grdošić i Gučanin, četiri neizostavne igračice prve sedmorke, rukometašice trenerice Matić bile su veoma oslabljene i ostvarile oba poraza.

Prvi susret bio je protiv ekipe Samobora koja je svih 50 minuta dominirala terenom i doslovno pregazila naše puno mlađe, a i u ovom susretu oslabljene rukometašice, te pokazala zašto se nalazi na 1. mjestu ljestvice.

Nakon 10 minuta odmora uslijedilo je novih 50 minuta borbe protiv ŽRK Udarnik. Puno izjednačenija utakmica, protivnik po mjeri, susret u kojem su Gospićanke vodile do 37. minute i u tom periodu propustile naplatiti sve ponuđene prilike za pobjedu. Manjak rotacije na vanjskom pozicijama uzrokovao je velikim umorom i padom u završnici. Protivnice su to iskoristile i u konačnici slavile prevelikom razlikom.

Proglašene su i igračice utakmica, a u ekipi Gospića je tijekom utakmice protiv ŽRK Samobor najbolja bila Nika Ivančić, dok se protiv Udarnika najviše iskazala Anja Rukavina.

ŽRK SAMOBOR – RK GOSPIĆ 48:13 (26:4) – Borovac (3), Ivančić (3), Butković (2), Rukavina (2), Pavelić (1), Holjevac (1), Zec (1)

RK GOSPIĆ – ŽRK UDARNIK 18:24 (10:9) – Ivančić (5), Rukavina (5), Butković (3), Borovac (2), Holjevac (1), Franić (1), Laptoš (1)