Danas (subota 22.4.2017.) su u Rijeci utakmice lige Primorsko-goranske županije odigrale obe naše ekipe i ostvarile sva 4 poraza. Bolje od naših ekipa bili su RK Viškovo, MRK Opatija, RK Trsat i RK Zamet.

 

RK VIŠKOVO – RK GOSPIĆ I 26:3 – utakmica u kojoj naši, uvelike fizički slabiji, igrači nisu imali šanse. Jedna od najbolji ekipa u Hrvatskoj je ostvarila visoku pobjedu.

RK GOSPIĆ I – MRK OPATIJA 15:18 – protivnik je bio po našoj mjeri te se mogla vidjeti puno uzbudljivija utakmica. Ipak, naša ekipa s nekolicinom puno mlađih dječaka (2004. godište), nije uspjela ostvariti pozitivan rezultat.

Najefikasniji su u ekipi Gospić I bili Andrija Milinković s 5 i Marko Kovačević s 4 pogotka, a istakao se i vrlo dobri Antonio Butković na golu.

 

Ekipa Gospić II je na put otišla kako bi vidjeli možemo početi pobjeđivati ekipe s vrha tablice, no ekipa oslabljena za Qunija, Vukelića i Biškupića nije uspjela ostvariti pozitivan rezultat. 

RK TRSAT – RK GOSPIĆ II 20:15 – rezultat je većinu utakmice je bio u “egalu”, no protivnici na odmor odlaze s +1 (11:10). U drugom poluvremenu se odvajaju i na +2 (14:12), no preokrećemo rezultat, te u posljednih 10 minuta utakmice ulazimo pri vodstvu 15:14. Odlične 3 obrane za redom ne uspijevamo potvrditi u napadu i omogućujemo ekipi Trsata da ostvari na kraju i previsoku pobjedu.

RK ZAMET – RK GOSPIĆ 17:14 – izrazito loše prvo poluvrijeme, vjerojatno i najgore ove sezone, rezultiralo je visokim zaostatkom od 11 pogodaka u drugom poluvremenu. Prva ekipa lige je poentirala kako je god htjela. U drugi dio ulazimo puno odlučnije, srčanije i pokretljivije, te se zaostatak polako počeo “topiti”. Dvjema serijama od 4:0 uspijevamo smanjiti na podnošljivih 17:14 i samo žaliti za mogućom propuštenom prilikom.

Napadački su najraspoloženiji bili Ivan Kosović i Josip Starčević sa po 7, te Matej Suknaić i Ante Rupčić s po 4 pogotka. Pogotovo je u utakmici protiv Trsata raspoložen bio golman Karlo Mataija.