RK KNIN ´95 – RK GOSPIĆ 25:27 (9:10)
KNIN, DVORANA LOVRE MONTI

Gledatelja: 5
Suci:
Nadzornik:

KNIN ´95: Mrčela, Ljulj 4, Ćaćić, Jelić 5, Lelas 6, Duilo 3, Mijač 1, Alilović, Arapović 1, Požega, Gubeljić 5

GOSPIĆ: Marković 6, Radaković, Šimić 4, Landek, Čović, M. Jelić 10, I. Jelić, Došen (10 obrana), Krpan, Pavelić 7, Antić 3 (7 obrana), Jelinić

Sedmerci: Knin ´95  -, Gospić 3/3
Isključenja: Knin ´95  -, Gospić 2 minute

U Kninu je odigrana druga prijateljska utakmica Rk Gospić u koju su dečki ušli loše, bezvoljno, možda i nezainteresirano iako to nije bila želja nikoga od nas. Kada se to spoji sa izostancima Mateja Udiljka, Denisa Pleše, dečkiju sastrane, Marka Kriste, Maria Staroselčića, Aleksandra Gadžića i Danka Drmića može se reći da smo odigrali čak i jednu dobru utakmicu. Također treba naglasiti da smo došli sa samo jednim golmanom (Marko Brkljačić je izostao) Gorano Došenom koji je bio ozlijeđen.

Gospićani su, nakon početog zaostatka od 2:1 i 3:2 ponajviše odličnim obranama, često i “zicera”, ozlijeđenoga vratara Došena (10-ak obrana), preuzeli konce igre u svoje ruke te ga nistu ispuštali do kraja utakmice.
Prvo poluvrijeme nije obilovalo golovima (9:10) ali zato je greškama pogotovo gostujućih igrača ponajviše Antića koji je ipak iz sedmeraca (3/3) uspio biti prvi strijelac svoje ekipe u prvom poluvremenu.

Ozljeda golmana Došena rezultirala je rošadama u našoj, ionako već polovičnoj ekipi. Umjesto njega na gol je, nakon 6 godina nebranjenja stao Antić, branio 6 godina u Rk Selcu i Rk Crikvenici, dok su pozicije i profil igrača zahtjevale da na krilo dodje naš pivot Božo Marković koji je sa 6 pogodaka doslovno iznenadio.

Nastavila se tvrda utakmica, gol za golom, najveća razlika bila je 23:26 za goste.
Za to stanje na semaforu ponajviše je bio zaslužan Marijan Jelić (7 pogodaka) na kojega su stavili posebnog čuvara na centru igrališta što je bilo idealno za Marka Šimića (4 gola) koji je imao više prostora za prolaze te dodavanje pivotu Mati Paveliću (7 pogodaka).
Antić je na golu sakupio 7 odličnih obrana nakon kojih su uslijedile kontre za raspoloženog Pavelića koji ih je s lakoćom realizirao.
U zadnjih pola minute pri rezultatu 25:26 gosti imali smo napad za potvrdu pobjede, međutim gubimo loptu, domaćini imaju kontru koju Antić brani, a Jelić 10 sekundi prije kraja zabija za 25:27 i stavlja točku na i.

Moramo napomenuti da su na terenu kratko proveli dečki iz mlađih uzrasta, Tomislav Jelinić (1996.) i Ivan Jelić (1997.) koji će, nastave li kvalitetno raditi, dobivati sve više prilika.

Sljedeća utakmica je u petak, 11.9.2009. u Gopsiću protiv istog protivnika.