RK GOSPIĆ – RK OMIŠALJ 32:21 (18:9)
GOSPIĆ, GRADSKA – ŠKOLSKA ŠPORTSKA DVORANA

Gledatelja: 50
Suci:
Nadzornik:

 
GOSPIĆ: Brkljačić, Došen, Marković, Udiljak 1, Šimić 3, Durdov, Pejnović 1, Jelić 9, Jelinić, Krpan 1, Landek, Caga 1, Antić 8, Pleša 3, Pavelić 4

OMIŠALJ: Lukšić, Žuvić 3, Jerinić, Mavrović 4, Cerić 2, Ðunđek 1, Kojić 5, Toić 2, Bigović 4

Sedmerci: Gospić – , Omišalj 2 (2)).
Isključenja: Gospić 4 minute, Omišalj –
 

U petak, 28.8.2009. godine, odigrana je prva utakmica pod vodstvom novog trenera Ivana Sorića, u sklopu priprema za predstojeću sezonu, koja je odigrana u Gradskoj-školskoj športskoj dvorani u Gospiću protiv Rk Omišalj iz Omišlja (Krk).

Unatoč činjenici da je do sada lopta bila zabranjeno sredstvo za treniranje te su svi treninzi bili koncipirani kako bi se poboljšala fizička sprema igrača odigrali smo prijateljsku utakmicu te na zagrijavanju iste prvi puta opipali rukometnu loptu.

Novi trener počeo je ozbiljno i uveo neka nova pravila, te dao nekim igračima nove zadatke. Novi kapetan biti će Marijan Jelić koji je svojom igrom, zalagenjam i ponašanjem na terenu opravdao povjerenja trenera.

Za vrijeme kompletno odrađenog zagrijavanja vidjelo se da su dečki željni igre, mogla se osjetiti dobra atmosfera, ozbiljan i agresivan pristup unatoč velikoj vrućini u dvorani.

Već na početku utakmice dalo se vidjeti da trener zahtjeva pokretljivu i agresivnu obranu, koja je bila potpomognuta sa dosta dobrih obrana golmana Marka Brkljačića i Gorana Došena, kako je i bilo u prvom te prvih 10 minuta drugog poluvremena dok je bilo svježine.
Agresivna obrana prisilila je goste na dosta grešaka u dodavanju što su domaćini brzom tranzicijom u napad realizirali u vidu kontri i polukontri od kojih se izdvaja kontra Vanje Antića koji je nakon presječene lopte kontru realizirao piruetom, te nekoliko brzo realiziranih polukontri (Marijan Jelić, Marko Šimić, Mate Pavelić, Vanja Antić) od kojih možemo izdvojiti cepelin (Antić – Pavelić) preko 2 gostujuća igrača.

Moramo izdvojiti veliku požrtvovnost Daria Krpana koji je u napadu izborio 2 već izgubljene lopte, te povratak Marka Cage i Denisa Pleše u ekipu.

U 48. i 58. minuti, kada su ušli Ivan Pejnović (1995.god) i Tomislav Jelinić (1996. god), igrači od kojih se uz još nekolicinu (koji na žalost u ovoj utakmici nisu mogli dobiti priliku biti u sastavu ali u budućnosti hoće) puno očekuje u budućnosti, gledatelji su jednostavo morali zapljeskati.

Pejnović je u 3-4 minute provedene u igri čak uspio postići i gol na čemu mu svi čestitamo.

Kod domaćina su nedostajali svi igrači sastrane: Marko Kriste, Aleksandar Gadžić, Mario Staroselčić i Danko Drmić, te domaći igrači Igor Margaretić i Igor Radaković sa kojima će trener imati više mogućnosti u kombiniranju te će igra igra dobiti sasvim drugu dimneziju.

Domaćini su bili predvođeni, igračima od kojih se to i očekuje u narednoj sezoni, Jelićem (9), Antićem (8), Pavlićem (4 pogotka), dok su se kod gostiju istakli Kojić (5), te Bigović i Mavrović sa po 4 postignuta gola.

Slijedi turnir u Omišlju koji će se odigrati u subotu, 5.9.2009. godine.