Prijateljska utakmica za učenje iz vlastitih grešaka i razvoj mlađih igrača!!!



Nakon zadovoljavajuće i jako borbene i uzbudljive igre u 1. kolu III HRL zapad odigrali smo tri dana poslije prijateljsku utakmicu protiv RK Arbanasi (Zadar) u kojoj je cilj bio da priliku dobiju igrači koji su manje igrali u prošlim utakmicama, ali i da se vidi kako se ekipa sačinjena većinom od igrača rođenih 1996. godine i mlađih ponaša na terenu protiv nekoliko godina starijih te fizički jačih protivnika. Kako u sastavu nije bilo iskusnijih Igora Radakovića, Tomislava Špehara, Aleksandra Antića, Marko Brkljačića, Marijana Lulića i Vanje Antića nije se mogao očekivati pozitivan rezultat.
Odmah se se gosti odvojili na 0:3, 3:7, 4:13 te na poluvremenu 12:23. Priča između dva poluvremena je urodila plodom, bar prvih 6-7 minuta kada radimo seriju 4:0 no to je bilo sve sto smo na ovoj utakmici kao ekipa pozitivno napravili. Do kraja se razlika samo povećavala da bi na kraju bilo 24:45.
Jedine svijetle točke su bili golman Mario Delač s nekoliko obranjenih zicera, Klaudio Bašić i Ante Troskot pokazavši veliku požrtvovnost u obrani , Dino Kovačević koji je napokon napadački bio opušten i učinkovit i Filip Begić s postignuta tri pogotka u 12 minuta igre.

Napadački smo odigrali solidno, ali rukomet kao sport i rukometna obrana je kolektivna igra što nismo pokazivali. Nedostatak volje, želje, agresivnosti, nadmudrivanja, čvrstine, sportskog duha koji mora krasiti svih nas koštao nas je da sve dobro što smo napravili 3 dana ranije u prvenstvenoj utakmici padne u vodu.

Nadamo se učenju iz pogrešaka i obećajemo da ćemo publici već na sljedećoj domaćoj utakmici pokazati sasvim drugo lice.