Otočac je bio domaćin rukometašima Gospića u organizaciji utakmice 16. kola 1. HRL jug u kojoj je protivnik bio RK Hrvatski dragovoljac. Sportska dvorana Srednje škole Otočac po prvi je puta, uslijed prenamijene Gradske sportske dvorane u Gospiću za izbjeglice iz Ukrajine, ugostila igrače Rukometnog kluba “Gospić” u nekoj službenoj utakmici.

Sedamdesetak gledatelja okupilo se na tribinama u veoma bitnoj, u ovom trenutku ključnoj utakmici, u kojoj se tražila nova pobjeda i nastavak pozitivnog niza gospićkih rukometaša. Pobjedom protiv MRK Kozala, neodlučenim ishodom protiv RK BM 07 i eventualnim novim bodovima ekipa trenera Vanje Antića zadržala bi priključak za devetoplasiranim Rovinjom, a dugoročno i za sredinom tablice.

Idealan ulazak u utakmicu pogotcima Markića, Petrovića, Dželalije i Jelića potvrdio je Krmpotić svojim prvim pogotkom i u 10. minuti semafor pokazuje vodstvo 8:4. Unatoč vrlo dobrom izdanju vratara Nekića uslijedio je period dekoncentracije cijele ekipe u kojem Gospićani između 9. i 17. minute primaju 4 pogotka za 8:8.

Utakmicu je obilježilo postizanje pogodaka ekipa u serijama gdje domaćini niti jednom nisu bili u zaostatku, ali nisu ni uspijevali prelomiti utakmicu u svoju korist i uvesti ju u mirne vode.

Jelić i Markić poentiraju za 11:8, gosti se nedaju (12:11), Dželalija, Seferagić i Kovačević rade 3:0 seriju za 15:11, no raspoloženi Jakelić u sastavu gostiju vraća utakmicu u egal (15:14) u 33. minuti. Markić, Matulović i Krmpotić povisuju na 20:17 da bi Zebić smanjio na 21:20. Nove dobre reakcije rukometaša Gospića i pogotci Jelića i Sakića donose vodstvo 24:21 da bi u 54. minuti susreta došlo do poravnanja (25:25).

Ušla je u tim trenucima u ritam obrana na čelu koje se s nekoliko odličnih i sigurnih reakcija istakao vratar Kolačević zamijenivši u prvom poluvremenu odličnog Nekića, probudio se i napad u kojem je izrađene prilike veoma efikasno rješavao Markić postigavši 4 pogotka u posljednjih 5 minuta, a priključio mu se i Krmpotić poentiravši za nedostižnu prednost i pobjedu rezultatom 31:28.

Otočani su se pokazali odličnim i ugodnim domaćinima u utakmici koja je imala veliki ulog, no već sljedeći vikend rukometaši putuju u Rovinj na derbi utakmicu u kojoj će bodovi objema ekipama biti ključni u cilju osiguravanja opstanka.

RK GOSPIĆ – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 31:28 (15:12) – Markić (11), Jelić (4), Dželalija (3), Petrović (3), Cvjetković (3), Krmpotić (3), Sakić (1), Matulović (1), Kovačević (1), Seferagić (1)