Vrhunski uspjesi dječaka i djevojčica 7. i 8. razreda Osnovne škole dr. Jure Turića Gospić nagrađeni su na svečanosti povodom Dana škole, 9. lipnja 2023. godine.

Mladi rukometaši, ujedno i članovi Rukometnog kluba „Gospić“, ovjenčali su se zlatom osvojivši prvo mjesto Državne završnice u rukometu za 7. i 8. razrede osnovnih škola. Time su obranili prošlogodišnji naslov prvaka Hrvatske i upisali se u povijesne knjige svoje škole, Grada Gospića i spomenutog kluba.

Rukometašice su u Poreču, na već spomenutom natjecanju, osvojile brončanu medalju smjestivši se na visoko 3. mjesto u Hrvatskoj i time donijele prvu medalju s ovog natjecanja u kategoriji djevojčica 7. i 8. razreda za svoju školu budući je prošlogodišnja titula državnih prvakinja bila u kategoriji 5. i 6. razreda.

Priznanja za sportske uspjehe primili su i oni nešto mlađi rukometaši i rukometašice, učenici 5. i 6. razreda, koji su se osvajanjem prvih mjesta na Županijskom dijelu natjecanja plasirali na Regionalnu završnicu u Splitu.

Mnogi od ovih divnih mladića i djevojaka primili su priznanja i za druge uspjehe, od školskih natjecanja do glazbenih postignuća, i tako pokazali kako su osim vrhunskih sportskih rezultata uspješni i na drugim poljima.

Čestitamo svima na grupnim i pojedinačnim uspjesima te se veselimo osvajanjima novih medalja i nagrada u budućnosti.