Sezona iza seniorske ekipe Rukometnog kluba „Gospić“ bila je izuzetno naporna i uzburkana. Na klupi su se izmijenila dva trenera, Mate Pavelić i Vanja Antić. U velikom broju utakmica seniori su za malo ostali kratkih rukava, no ipak su skupili dovoljan broj bodova da teoretski osiguraju opstanak, ali rezultati klubova Premijer lige nisu im išli u korist. Čak tri kluba iz regije jug ispali su iz najvišeg ranga hrvatskog rukometa i time u 2. HRL zapad povukli našeg prošlosezonskog prvoligaša.

U sezonu 2022./2023. ulaze s novim trenerom. Marin Bilić do sada je kao igrač nosio dres Gospića na poziciji srednjeg vanjskog i kružnog napadača.

S pripremnim treninzima počeli su krajem kolovoza, a uz pripremni turnir u čast preminulog trenera Jose Starčevića – Ćele, odigrane su i dvije odvojene prijateljske utakmice. Na domaćem terenu susreli su se s Rukometnim klubom Biograd, 23.9.2022. godine, u kojoj su rukometaši Gospića odnijeli pobjedu rezultatom 34:33. U gostima kod Rukometnog kluba Vodice, 26.9.2022. godine, rezultat je bio gotovo identičan, 32:33, tj. pobjeda s golom prednosti.

Veseli vidjeti kako je trener Bilić u sastav ekipe uvrstio veliki broj domaćih, mladih snaga. To je zasigurno vjetar u leđa budućim generacijama seniora i garancija kako Rukometni klub „Gospić“ ima svijetlu budućnost ispred sebe.

Predstavljamo ekipu na čelu koje su kapetan Matej Udiljak i zamjenik kapetana Martin Kolačević, a od koje se očekuje da bude pri samom vrhu tablice 2. HRL zapad.

VRATAR – Martin Kolačević, Mate Nekić, Ante Stilinović, Ivano Tonković, Marko Brkljačić, Ivica Perišić

LIJEVO KRILO – Matej Suknaić, Ivan Verzon, Ivan Jergović

LIJEVI VANJSKI – Šime Markić, Ivan Jelić, Petar Milković

SREDNJI VANJSKI – Dražen Petrović, Marko Čačić, Matija Mehar

DESNI VANJSKI – Kristijan Cvjetković, Matej Udiljak, Hrvoje Rukavina

DESNO KRILO – Matija Krmpotić, Vanja Antić, Ivan Brajković

KRUŽNI NAPADAČ – Ivan Matulović, Mate Pavelić, Matija Kristić, Dario Devčić, Mario Crnković

TRENER – Marin Bilić

Svim igračima i treneru želimo puno uspjeha u nadolazećoj sezoni!