Rukometni klub „Gospić“ je, u potrazi za kvalitetnim trenerom i dodatnim iskorakom u kvaliteti treniranja, dogovorio suradnju s Robertom Havličekom, dugogodišnjim rukometnim trenerom profesionalcem, koji će u klubu trenirati dječake U15 (2007./2008. godište) i biti trener grupa u Otočcu koje klub, u dogledno vrijeme, planira pokrenuti.

Robert Havliček rođen je 28. lipnja 1967. godine. Djetinjstvo je proveo u Zagrebu, gdje s 10 godina započinje svoju rukometnu karijeru u Rukometnom klubu „Medveščak“ koji postaje njegov matični klub. Kao uspješan igrač na pozicijama lijevog i srednjeg vanjskog nastupao je za mlade reprezentativne sekcije Hrvatske.

Nakon Medveščaka, rukomet u Hrvatskoj igrao je u Rukometnom klubu „Varteks“ u Varaždinu i Rukometnom klubu „Karlovačka pivovara“ u Karlovcu.

S 28 godina svoju rukometnu karijeru nastavlja u Italiji gdje, kao igrač, nastupa za Rukometni klub „Modena“. Nakon Italije odlazi u Rukometni klub „Kozina“ u Sloveniji, odakle se vraća u Italiju u Rukometni klub „Cassano Magnago“ gdje ostaje do kraja svoje igračke rukometne karijere koju završava u dobi od 40 godina.

Još za vrijeme igračke karijere u talijanskom klubu „Cassano Magnago“ započinje svoju trenersku karijeru punu vrhunskih uspjeha. Trenirao je djevojčice i dječake svih uzrasta, prvoligaške momčadi, ženske i muške seniorske ekipe. Četrnaest puta plasirao se na završnice talijanskih prvenstava, a najveći ostvareni uspjeh, njega kao trenera i kluba uopće, je drugo mjesto prvenstva Italije sa ženskom seniorskom ekipom Rukometnog kluba „Cassano Magnago“.

Proteklih 12 godina jedan je od trenera na međunarodnom rukometnom kampu za mlade rukometaše od 14 do 17 godina (Rovinj Handball Camp) na kojem sudjeluju rukometaši iz cijele Europe.

Svoju 13 godina dugu trenersku karijeru u Italiji završio je 2021. godine kada se vraća živjeti u Zagreb, dok je zajedno sa suprugom (rodom iz Smiljana) i sinovima godinama dolazio u Gospić gdje je provodio ljetne stanke između sezona.

Cilj mu je dječacima, koji su trenutno u najosjetljivijim godinama kao igrači, ali i kao adolescenti, prenijeti sva rukometna znanja i stvoriti od njih vrhunske igrače.

Treneru Robertu želimo puno uspjeha, a igračima spremnost na usvajanje znanja ovog vrhunskog trenera.