Virus COVID-19 je privremeno obustavio treninge i natjecanja.

Nakon nekoliko dana korištenja dvorana i treniranja u zatvorenom prostoru tijekom rujna 2020. godine, na državnoj razini su donešene mjere koje su zabranile korištenje školskih dvorana za vanjske korisnike i mješovite grupe školaraca.

Nismo posustajali već smo u više od dva mjeseca (od 18. rujna 2020. do 26. studenog 2020. godine) treninge svih grupa odrađivali na vanjskom terenu ispred Gradske školske sportske dvorane u Gospiću.

Ulaskom u drugu polovicu mjeseca listopada vrijeme je postajalo sve hladnije te su uvjeti treniranja bili sve lošiji, no nismo odustajali. Podršku koju smo dobili od roditelja i igrača odlučili smo maksimalno iskoristiti i izvući najviše što se iz trenutne situacije moglo izvući.

Trenirali smo kao da nam je svaki trening posljednji, nekada i svaki dan u tjednu (ovisno o kišnim danima). U konačnici smo došli u sve lošije vremenske prilike, treninge odrađivali pod velikom maglom, vlagom i na temperaturi od 5 stupnjeva. 

Svakim danom je vrijeme bilo sve hladnije i utjecalo na povećanje broja prehlada i bolesti. Samim time povećala se mogućnost zaraze virusom COVID-19 koji je zaista uzeo maha u svim dijelovima Hrvatska.

Potaknut velikim brojem ljudi zaraženih virusom COVID-19 Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske novim je mjerama donešenim 26. studenog 2020. godine zabranio treniranje i odgodio natjecanja za sve ekipe seniora 1. i 2. stupnja u ženskoj i 1., 2. i 3. stupnja u muškoj konkurenciji, mlađih uzrasta za muške U15, U13 i U11, mlađih uzrasta za žene U14 i U12, te svih kup natjecanja.

Natjecanja u 3. i 4. stupnju u ženskoj konkurenciji – 1.HRL, 2.HRL zapad, 2.HRL jug, 2.HRL sjever i 4. i 5. stupnju u muškoj konkurenciji – Paket24 Premijer liga, 1.HRL jug i 1.HRL sjever nastavljaju se igrati prema kalendaru natjecanja kao i natjecanje U16 mlađih uzrasta za žene, te u U17 mlađih uzrasta za muške.

Za naš klub to znači obustava treninga i natjecanja za sve ekipe, od seniora do onih najmlađih.

Nadamo se da će navedene mjere biti na snazi kako je i predviđeno, do 21. prosinca 2020. godine, te da ćemo već početkom 2021. godine ući u sportska natjecanja sa svim ekipama kluba.