Sve grupe Rukometnog kluba „Gospić“ koje treniraju u Gospiću, Korenici, Udbini i Otočcu obilježile su Svjetski dan sporta.

Pokaznim treninzima i odigravanjem utakmica, 8 grupa rukometaša i rukometašica, njih više od 100, na gospićkom je središnjem trgu, 12. lipnja 2023. godine, prezentiralo svoj omiljeni sport.

Škola rukometa u Otočcu istog je dana na igralištu svima poznatom pod nazivom „bartol“ sa svojih je nešto više od 50 članova svim prolaznicima i zainteresiranim stanovnicima Otočca pokazala kako izgledaju njihovi treninzi.

U Udbini se u održavanje Svjetskog dana sporta uključila Općina Udbina i načelnik Josip Seuček kojem se ovim putem zahvaljujemo. Na središnjem je trgu u Udbini 50ak članova Škole rukometa također prikazalo dijelove treninga i odigravanje utakmica, a Općina je osigurala osvježenje i grickalice za sve okupljene.

U Gospiću, Otočcu i Udbini prolaznici i svi prisutni su nakon zagrijavanja grupa mogli vidjeti kako se oni najmlađi natječu u brojnim štafetnim igrama i vođenju lopte, dok su starije grupe prikazivale određene vježbe koordinacije, razna dodavanja, šutiranja, a sve je u konačnici dovelo do igranja rukometa.

Rukometaši i rukometašice Škole rukometa u Korenici, u petak, 23. lipnja 2023. godine, sa svojim su kondicijskim trenerom Tomislavom Kukuruzovićem Svjetski dan sporta obilježili planinarskom šetnjom na obližnjoj planinarskoj stazi.

Bila su ovo rukometna druženja, sportski dan koji će prisutnima ostati u lijepom sjećanju.