Nakon tisuće odrađenih treninga i stotine odigranih utakmica svih generacija Rukometnog kluba „Gospić“ završila je još jedna naporna natjecateljska sezona koja će ostati upisana u povijest kluba, Grada Gospića i Osnovne škole dr. Jure Turića.

Sezona 2022./2023. u kojoj rukometaši i rukometašice imaju titulu prvaka (dječaci 7. i 8. razredi) i treće mjesto (djevojčice 7. i 8. razredi) Hrvatske u školskom rukometu, 10. mjesto na Završnici prvenstva Hrvatske za djevojčice U12 (2010./2011.) i 12. mjesto za dječake U13 (2009./2010.) zaslužila je završiti zajedničkim druženjem koje je još jednom pokazalo kako se s pravom često govori o pravoj rukometnoj obitelji.

Za završno druženje i ove je godine izabran Adrenalinski park Likos u Gospiću koji je u nedjelju, 18. lipnja 2023. godine, preplavilo više od 300 mladih rukometaša, rukometašica i članova njihovih obitelji. Nakon odigravanja posljednjeg kola Lige Rukometnog kluba „Gospić“ u prijepodnevnom terminu, poslijepodne je bilo rezervirano za sudjelovanje u brojnim aktivnostima koje spomenuti park nudi.

Skakanje i spuštanje po velikim napuhancima za najmlađe, punktovi za gađanje lukom i strijelom te samostrelom, ljudski mali nogomet, teren za odbojku na travi, zipline, umjetna stijena za penjanje i paintball za sve sudionike bile su samo neke od aktivnosti na kopnu koje su se neumorno koristile tijekom cijeloga dana.

Šlag na tortu bile su one vodene, pa se tako velika većina gospićkih rukometaša i rukometašica po nekoliko puta tijekom dana odlučila ohladiti u savršenoj temperaturi vode rijeke Novčice, a tamošnji mol bio je gotovo centralna točka dana. Skakanju, gnjurenju, ronjenu, plivanju i ostalim vodenim radostima priključili su se i roditelji koji su svoje vrijeme upotpunili veslanjem u brojim kajacima dvosjedima i razgledavanjem prekrasne prirode duž spomenute rijeke.

Ove se godine, zbog velike brojke sudionika, kuhalo 200 litara lovačkog kotlića koji je bio dostupan za sve prisutne.

Naravno da iza ovako zahtjevne i savršeno uspješne organizacije stoje članovi Vijeća roditelja, kao i ostali roditelji koji su, kako smo od njih već i navikli, preuzeli sve na svoja leđa kako bi djeca, treneri i uprava kluba ovaj dan iskoristili za odmor i zabavu.

Želimo zahvaliti i Adrenalinskom parku Likos, svim ljudima, radnicima, koji su cijeli dan bili na raspolaganju, veoma pristupačno i s velikim smješkom na licima pristupali svakom posjetitelju i na taj način omogućili članovima Rukometnog kluba “Gospić” da sezonu zaključe na ovako jedinstven način s ovako lijepim obiteljskim druženjem punim smjeha i veselja.

Posebne zahvale i donatorima:

  • Pekara Tušak
  • Drago Ratković
  • Trgovina Vesna