Seniori su treći puta propustili uzeti dva boda.

Nakon domaće pobjede protiv Rovinja uslijedilo nam je gostovanje koje smo u subotu, 13. studenog 2021. godine, u sklopu 7. kola 1.HRL jug odradili u Senju protiv istoimenog protivnika.

U županijski derbi ušli smo bez Markića i Kovačevića (poslovne i privatne obveze) što je uvelike smanjilo obrambenu i napadačku rotaciju. Oslabljena ekipa pokazala je karakter i odlučnost od samoga početka, no kao i u minimalnom gostujućem, te domaćem porazu protiv Kozale i BM 07, nedostajala je doza smirenosti i koncentracije u presudnim trenucima.

Poveli su domaćini od samoga početka i vodstvo zadržali do posljednjeg sučevog zvižduka, a događaji tijekom utakmice gledateljima su osigurali pravu derbi prvoligašku utakmicu punu uzbuđenja i kidanja živaca.

Zasluge vodstva domaćina nakon prvih 30 minuta idu isključivo njihovom vrataru Nekiću koji je s desetak obranjenih “zicera” što s krilnih pozicija, kružnog napadača, iz polukontre držao svoju ekipu, iako je bila u vodstvu, u egalu. Obranio je Nekić i šut u posljednjim sekundama prvoga dijela i time osigurao pogodak Barbića iz kontre sa zvukom sirene, te omogućio svojim igračima da, umjesto sa zaostatkom od 5, 6 pogodaka, na odmor odu s +2 (12:10).

Odličan ulazak u nastavak potvrdio je Udiljak s dva pogotka (12:12), no ekipa Senja ponovno odlazi na +2, a u 46. minuti i na +4. Pozvao je trener Pavelić minutu predaha nakon koje kao da je na teren izašla neka druga ekipa, na žalost s istom manom, bez strpljenja.

Uspjeli smo u sljedećih sedam minuta zahvaljujući kvalitetnoj obrani, na čelu koje je bio raspoloženi Žugaj, pogotcima Dželalije i Jelića vratiti utakmicu u egal (21:21).

Uslijedilo je tada nekoliko minuta u kojima ponovno nismo uspjeli prelomiti utakmicu u svoju korist. Dvama nerealiziranim sedmercima, trima tehničkim greškama u posljednjem pasu tranzicije u kontu i polukontru, te dvama nerealiziranim “zicerima” ispustili smo još jednu pobjedu.

Čestitke ekipi Senja i njihovim golmanima (22 obrane), čestitke i našim igračima na velikoj borbi, a velika hvala najmlađim članovima kluba koji su u povratku sa svojih ligaških utakmica sa svojim trenerima zastali u Senju i glasnim navijanjem tijekom čitave utakmice dali podršku svojim uzorima i još jednom pokazali kako žive rukomet.

U nastavak sezone ulazimo s nadom da će nam se negdje vratiti.

 

RK SENJ – RK GOSPIĆ 27:25 (12:10) – Dželalija (10), Jelić (5), Petrović (4), Udiljak (3), Antić (2), Sakić (1)