Završilo je školovanje dva trenera, člana, igrača i dugogodišnja rukometaša čime smo u istom trenutku ostvarili nekoliko ciljeva.

Da bi se klub mogao razvijati i u isto vrijeme zadržati kvalitetu mora raditi na edukaciji svojih kadrova, u ovom slučaju trenera, kako bi svoje znanje prenijeli mladim sportašima, rukometašima i učinili ih najboljom verzijom koju su oni i njihovi roditelji mogli zamisliti.

U proces spomenute edukacije ušli su Matej Udiljak i Ivan Verzon, te pod budnim okom rukometnih veličina Zdravkom Malićem, Nenadom Šoštarićem, Nenadom Zvonarekom, Ivom Kanjugović, Vladimirom Canjugom, Borisom Dvoršekom, Davorom Rokavecom i drugima polagali teoretske i praktične ispite, te stjecali znanja potrebna za rukometni i životni odgoj i obrazovanje budućih rukometaša i rukometašica.

Stjecanjem diplome rukometnih trenera Udiljak i Verzon zaokružili su broj od 10 trenera kluba obrazovanih pri Sportskom učilištu, trenera koji imaju pravo na licencu Hrvatskog rukometnog saveza, a samim time mladim rukometašima, rukometašicama i cijelom klubu dali dodatni vjetar u leđa koji je neophodan za nastavak kvalitetnog rada i realizaciju zacrtanih ciljeva za budućnost.

Uspjeh je to koji ima rijetko koji rukometni klub u Hrvatskoj, a ovim putem se zahvaljujemo Zajednici sportova grada Gospića koja nam je kroz prijavljeni projekt omogućila financiranje navedenog školovanja.