Hvala županu Ernestu Petryu prijemu i podršci.

Predsjednik Tomislav Rukavina i tajnik kluba Vanja Antić zahvalili su se županu Ernestu Petryu na vremenu koje je prvi čovjek Ličko – senjske županije odvojio za rukometnu tematiku i problematiku.

Tijekom podužeg, a moramo reći i veoma ugodnog, sastanka raspravljalo se o brojnim temama povezanim uz trenutačno stanje u klubu, te o unaprjeđenju kako na unutarnjim (klupskim), tako i na lokalnoj, ali i na razini Republike Hrvatske.

Župan je izrazio zadovoljstvo organizacijom i radom kluba, brojem zadovoljnih članova i njihovih roditelja, također i odličnim uspjesima koje ekipe polučuju, što nam je dalo još jednu potvrdu da su dugoročno zacrtani planovi i ciljevi prepoznati u samom društvu.

Budući su odgoj i obrazovanje djece i mladih veoma bitna područja na koja treneri pokušavaju utjecati, osim o rukometu, raspravljalo se i o školstvu, odljevu mladih, te o brojnim projektima što Ličko – senjske županije, što našega kluba kojima je cilj osiguravanje preuvjeta za ostanak mladih na području Gospića i županije. 

Tražili su se načini kako kroz sport pokušati rješiti navedene, ali i mnoge druge, probleme i sitacije u društvu što je u konačnici dovelo do zaključka da rukomet u Gospiću kroz kvalitetan i organiziran klub, pravilno treniranje i brigu koju pruža svakom djetetu, odličnim rezultatima i vrhunskim uspjesima na svim razinama već pozitivno utječe na građane Gospića.

Veoma konkretan sastanak tijekom kojega je župan izrazio neupitnu podršku oko svih klupskih ambicija, planova i projekata kojima bi rukomet u Gospiću još više izašao iz lokalnih okvira, pokušao agresivnije utjecati na školstvo i ostanak mladih na našem području zagolicao nam je maštu oko pokušaja stvaranja određenog rukometnog, sportskog i obrazovnog brenda u našem malom, ali velikom gradu.