Memorijal u čast Zvonimira Škerla, poginulog branitelja i kapetana MRK Kozala, doživio je i svoje 28. izdanje.

Turnir velikog rukometa je bio na rasporedu u subotu, 18. siječnja 2020. godine, a uz naše dječake 2004./2005. godišta sudjelovali su i mlađi kadeti Ogulina, Rudana iz Labina, Selca, Zameta i Kozale iz Rijeke.

Naša ekipa je bila smještena u grupi s Kozalom i Selcem a pobjeda i poraz su nas odveli u utakmicu za 3. mjesto.

Prva utakmica je bila protiv domaćina Kozale a obilježio ju je veliki broj naših nereliziranih šansi. Iz brojnih situacija u koje smo došli bilo kontrama, polukontrama ili izrađenim situacijama omogućili smo protivničkom golmanu da se prometne u prvo ime susreta te ostvarili poraz rezultatom 18:15.

Već sljedeću utakmicu smo, istina, protiv nešto slabijeg protivnika odigrali puno bolje i došli do pobjede (29:21) kojom smo zauzeli drugo mjesto u skupini i otišli u borbu za 3. mjesto.

U utakmici za broncu čekao nas je RK Zamet. Odličan ulazak u utakmicu doveo nas je do prednosti od 3 pogotka (4:1) koju smo držali do sredine drugog dijela. U završnici utakmice su na naplatu došli svi, i u ovoj utakmici, nerealizirani ziceri (3 sa središnje pozicije 6 metara, te čak 3 sedmerca), uvukla se nervoza koja je rezultirala kratkim dekoncentracijama u obrani te ostvarujemo još jedan tijesni (24:22) poraz.

Unatoč porazima zadoljni smo prikazanom igrom u ovoj početnoj pripremnoj fazi u kojoj još nismo radili s loptom, a potvrda odličnih predstava naših igrača došla je i u vidu individualnih nagrada. U sedmorku turnira uvršteni su Nikola Kovačević kao najbolji srednji vanjski i Gabriel Rajič kao najbolji kružni napadač.

Hvala domaćinu na gostoprimstvu, a našim igračima želimo puni sreće i ustrajnosti u nastavku sezone, te da sa seniorskom ekipom izbore ulazak u 2.HRL zapad.