Koliko je važna ova početna pobjeda u 1.HMKRL zapad protiv RK Zamet vidjet će se na samom kraju ove sezone!

Na odigravanje prvih utakmica sezone i to u sklopu državne lige otputovali smo bez nekolicine igrača koji su zbog raznih opravdanih i neopravdanih razloga ostali u Gospiću. Na oglede protiv dva veoma teška protivnika, uvijek neugodni RK Zamet i četvrtoplasirana ekipa Hrvatske RK Trsat, došli smo sa svega 7 igrača (2 bolesna) i 2 vratara.

Razne obiteljske, privatne i školske obveze onemogućile su nam odrađivanje ikakvih priprema te smo nakon desetak kombiniranih treninga u prve dvoboje ušli daleko od ikakve forme. Uvelike se to moglo primijetiti na svim igračima, na načinu igre, nesigurnosti u šutu i samopouzdanju, no unatoč tome uspjeli smo ostvariti veoma važnu pobjedu protiv ekipe Zameta.

 

RK ZAMET – RK GOSPIĆ 14:17 (8:5) – jako loša realizacija odvela nas je u zaostatak 4:1 u prvih 6 minuta utakmice. Brojne nerealizirane šuteve uspjeli smo kompenzirati solidnom obranom i vrlo dobrim Stilinovićem na golu te uloviti ritam, no na poluvrijeme ipak odlazimo sa zaostatkom od 3 pogotka. Na odmoru smo skupili glave i u nastavku pogotcima Luke Marasa, Gabrijela Rajiča i Nikole Kovačevića brzinski poveli 9:8. Jednakom brzinom protivnik iskorištava opušteniji nastavak naših igrača i serijom 3:0 prelazi u novo vodstvo 12:10. Minutom odmora igrači uspjevaju doći do zraka, trener ukazati na ispravljanje dotadašnjih napadački kretnji i furioznom završnicom u posljednjih 7 minuta utakmice preokrećemo rezultat u svoju korist. Zaostatak 14:11 smo serijom 6:0 pretvorili u prva i neizmjerno važna 2 boda. U tom periodu veoma raspoložen je bio Delišimunović s 4 pogotka, dok je Maras pogotkom u posljednjim sekundama utakmice zapečatio našu pobjedu. Delišimunović je postigao 8, dok su Kovačević i Maras dodali po 4 pogotka.

 

RK GOSPIĆ – RK TRSAT 6:27 (4:13) – fizički i mentalno potrošeni od prve utakmice nismo se u 10 minuta uspjeli pripremiti za novu, još težu. Nemogućnost rotacije, kao i krnja ekipa nije niti u jednom segmentu mogla parirati veoma jakom RK Trsat. Rajič je postigao 4 pogotka.