Prava, tvrda, natjecateljska utakmica 1.HRL zapad.

Odličnu predstavu pružile su naše djevojčice U14 u utakmici ranije odgođenog 1. kruga 1.HRL zapad.

Međusobna utakmica, kako se inače zove ona između klubova parova, odigrana je u nedjelju, 16. siječnja 2022. godine, u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću, a naše djevojčice trenerice Antonije Matić tijekom cijelog su susreta imale odličnu igru, ali i veoma lošu realizaciju.

Početnih 2:0 pogotcima Vukelić i Borovac gošće su veoma brzo sustigle, te se od 7. do 37. minute igralo “gol za gol” uz čak 13 izjednačenja. Puno nerealiziranih izrađenih prilika unijelo je sredinom drugoga dijela određenu nervozu u naše djevojčice koje su ipak pokazale veliki karakter i dokazale da se mogu dignuti i kada im sreća okrene leđa.

Povele su protivnice 14:13 u 32. minuti susreta kada su uslijedile 2 odlične obrambene reakcije koje su napadački trima pogotcima potvrdile Borovac i Rukavina za preokret i vodstvo od dva pogotka razlike (16:14). Veoma brzo su igračice Vinodola poravnale na 16:16.

S dva uzastopna pogotka Rukavina je u 40. minuti svojoj ekipi donijela novu 2:0 seriju (19:17), no pad koncentracije i nerealizirani sedmerac gošće objeručke iskorištavaju i serijom 4:0 u 46. minuti dolaze na prag pobjede.

Fantastična reakcija cijele ekipe u završnim minutama donijela nam je još jednu seriju (3:0) u kojoj je Gučanin s 2 pogotka najprije poravnala, a Kulaš se pogotkom za 22:21 prometnula u junakinju naše ekipe.

Još jedna kvalitetno odrađena obrana donijela je veliko slavlje na terenu i najljepši poklon našoj Matei Gučanin kojoj će ovaj rođendan ostati u posebnom sjećanju.

Obrambeno maestralnu utakmicu odradila je Gabrijela Grdošić budući je na poziciji prednje igračice bila gotovo neprelazna i time zaslužila nagradu za najbolju igračicu svoje ekipe u ovom susretu.

RK GOSPIĆ – ŽRK VINODOL 22:21 (9:11) – Rukavina (7), Borovac (5), Gučanin (5), Vukelić (3), Ivančić (1), Kulaš (1)