Dječaci 2006. godišta nastavljaju s natjecanjem u 1.HRLDA zapad.

Ekipa je u nedjelju, 20.10.2019. godine, otputovala na Rab gdje je za protivnike imala svoje vršnjake iz Rovinja i Labina. Veoma loš i dekoncentriran ulazak u prvu utakmicu omogućio je ekipi Rovinja nekoliko brzih pogodaka kojima su se već u 2. minuti utakmice odvojili na 4:0 i gotovo riješili utakmicu. Uspjeli smo se trgnuti, svim silama pokušavali sustići spomenutu prednost (3:6, 4:7), no svaku priliku za potpuni priključak uspjeli smo neobjašnjivo upropastiti i vratiti provinika na dotadašnju razliku od 5 do 6 pogodaka.

Cijelo drugo poluvrijeme naši su igrači rudarski radili, pokušavali, te na krilima vratara Tonkovića koji je spojio 3-4 obrane smanili na 13:16, u završnici i na 17:20, no velika brzopletost koštala nas je potpunog povratka u utakmicu.

Samo 10 minuta nakon slijedila je nova teška utakmica, ovoga puta protivnik je bio RK Rudan iz Labina. Ekipa je pokazala veliki karakter budući je gotovo bez odmora uspjela zaboraviti prethodni neuspjeh, odraditi odličnih prvih 20 minuta, te maestralno drugo poluvrijeme koje smo dobili velikih 16:5.

Svaki trening i nova utakmica nam je škola da u ovako neizvjesnoj ligi, za najveće domete i plasman među na završnicu PH (4 najbolje ekipe lige i 20 najboljih u Hrvatskoj), nemamo pravo na lošiju utakmicu, a pogotovo ne na lošiji dan. S pobjedom protiv Rovinja sve bi bio lakše, no ima još puno do kraja, borba se nastavlja.

 

RK ROVINJ – RK GOSPIĆ 22:17 (14:8) – Jergović (6), Suknaić (3), Hečimović (2), Bukovac (2), Pavelić (2)

RK GOSPIĆ – RK RUDAN LABIN 26:13 (10:8) – Suknaić (8), Jergović (6), Čačić (4), Hečimović (2), Orešković (2)