U srijedu, 22. veljače 2023. godine, organizirana je svečanost povodom proglašenja najboljih sportskih rezultata Ličko-senjske županije za 2022. godinu, pod nazivom Dan sporta Ličko-senjske županije. Dodjeli su uz nagrađene sportaše i sportske kolektiv nazočili Državni tajnik Ministarstva turizma i sporta g. Tomislav Družak, župan Ličko-senjski g. Ernest Petry, Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora g. Siniša Krajač, direktor Ureda za programe lokalnog sporta g. Hrvoje Balen, te brojni drugi gosti i sportaši.

Zajednica sportova Ličko-senjske županije i ovoga je puta prepoznala kvalitetu rada Rukometnog kluba „Gospić“, kao i vrhunske rezultate na državnoj razini koje su rukometaši i rukometašice postigli u 2022. godini te su taj trud i rad nagradili.

Čestitamo svim dobitnicima i vjerujemo kako će im ovo vrijedno priznanje biti poticaj i motivacija za daljnji rad.

LAUREATI RUKOMETNOG KLUBA „GOSPIĆ“ ZA 2022. GODINU

PERSPEKTIVNA MUŠKA EKIPA – MLAĐI UZRASTI

DJEČACI U15 (2007./2008. godište)

Dječaci U15 su i u 2022. godini pokazali svoj izuzetan talent pomevši konkurenciju čime su postala još jedna ekipa Rukometnog kluba „Gospić“ s državnom medaljom oko vrata. Ekipa se okitila zlatnom medaljom prvaka Hrvatske ostvarivši sve pobjede na školskom rukometnom prvenstvu i njegovoj završnici u Poreču čime je kao još jedna ekipa kluba ušla u povijest rukometnog sporta Hrvatske. U sezoni 2022./2023. ulazi u otvorenu borbu za ulazak među 20 najboljih ekipa Hrvatske koje će se na Završnici PH boriti za prvaka Hrvatske.

PERSPEKTIVNA ŽENSKA EKIPA – MLAĐI UZRASTI

DJEVOJČICE U12 (2009./2010. godište)

Ekipa djevojčica U12 ispisala je povijest rukometa u Gospiću. Naime, 2022. godina ostati će zapamćena kao povijesna, prva godina u kojoj su gospićke rukometašice sudjelovale u natjecanju 1.HRL zapad i na Završnici PH ostvarile povijesni uspeh. Nije to bio teret na leđima djevojčicama koje su od prve sekunde pokazale izuzetan talent koji se brusio tijekom godina. Odličnim igrama tijekom cijele sezone obilježile su 2022. godinu borivši se kao lavice u borbi u kojoj su postale službene viceprvakinje Hrvatske. Još jednom titulom prvakinja Hrvatske okitile su se u školskom rukometnom natjecanju koje su završile bez poraza.

DOPRINOS RAZVOJU SPORTA LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

ANTONIJA MATIĆ

Antonija Matić je kao licencirana trenerica Hrvatskog rukometnog saveza i trenerica ekipe djevojčica U12 Rukometnog kluba „Gospić“ obilježila ne samo 2022. godinu već i klupsku povijest na način da je sa svojom ekipom djevojčica 2009./2010. godišta fantastičnim radom, entuzijazmom i u konačnici uspjehom zauzela 2. mjesto u Hrvatskoj na službenom prvenstvu Hrvatskog rukometnog saveza te sebe i svoju ekipu okitila srebrnom medaljom. Također je njezina ekipa djevojčica U12 zauzela 1. mjesto u Hrvatskoj na školskom rukometnom natjecanju čime je Gospić prvi puta dobio školske rukometne prvakinje Hrvatske.

MATEJ UDILJAK

Matej Udiljak je licencirani rukometni trener koji je tijekom 2022. godine uvelike utjecao na razvoj rukometa u Gospiću, Udbini i općenito u Rukometnom klubu „Gospić“. Matej je svojim pristupom oko sebe okupljao veliki broj rukometašica i rukometaša rukometnih grupa Udbine i Gospića te je čovjek koji svojim kapetanskim i liderskim sposobnostima može biti uzor ne samo rukometašima nego i članovima ostalih sportskih klubova. Matej je još jedan u nizu entuzijasta koji djeluju u gospićkom rukometu, veliki radnik, te izuzetna osoba koja svojim karakterom i stavom direktno utječe na mlade sportaše.