Godine sustavnog i kvalitetnog rada s mlađim uzrastima rukometaša u Rukometnom klubu „Gospić“ pretočile su se u 2022. godini u, do jučer, nezamislivu, a danas nestvarnu, suradnju s Rukometnim klubom PPD Zagreb koji je time dao do znanja da prepoznaje predanost i upornost, kao i rezultate koji krase sve ekipe Gospićkih rukometaša.

Suradnja je s ciljem još većeg napretka, kao i stjecanjem novih rukometnih iskustava ostvarena na uzajamno zadovoljstvo obaju klubova. Brojne stavke suradnje na svim razinama, od razine trenera, seniora, pa do mlađih uzrasta nešto je što rukomet u Gospiću nikada nije imao.

Prva aktivnost bila je organizirana u srijedu, 30. studenog 2022. godine, kada su dječaci U13 i U15 odigrali prijateljske susrete protiv vršnjaka RK PPD Zagreb u Sportskoj dvorani „Trešnjevka“, poznatijoj kao „Kutija šibica“.

Dječaci U13 protiv vršnjaka RK PPD Zagreb odigrali su utakmicu u kojoj su pokazali svoje kvalitete i odnijeli pobjedu rezultatom 35:21.

Uspješni su bili i dječaci U15 koji su rezultatom 26:22 pobijedili protivnike.

Nakon odigranih utakmica organiziran je odlazak u Arenu Zagreb na utakmicu Lige prvaka između RK PPD Zagreb i Veszprem gdje su mladi rukometaši Gospića zajedno sa svojim trenerima, članovima Vijeća roditelja, uprave i svojim roditeljima dali svoj navijački obol u fantastičnu pobjedu Zagrebaša, a nakon utakmice se kratko i podružili s velikim rukometnim idolima, dobili brojne autograme, a neki čak i dresove.

Mnogi su po prvi puta gledali rukometnu utakmicu velikih klubova pa je ta činjenica dodatno dala na važnosti cjelokupnom danu, a gromoglasno navijanje i pobjeda PPD-ovaca zasigurno će ostati u sjećanju mnogima.

Uzvrat ovog druženja očekuje se u siječnju 2023. godine, kada bi Zagrepčani trebali sa svojim mladim rukometašima doći u Gospić na dvodnevno rukometno druženje.

Veselimo se nastavku ove, za Rukometni klub „Gospić“, vrlo važne suradnje i nadamo se stvaranju mnogih prijateljstava.