Nakon što se dodjela nagrada najboljim sportašima i sportskim klubovima za 2020. godinu zbog neaktivnosti sportaša prouzrokovanom pojavom virusa COVId-19 nije organizirala, Zajednica sportova grada Gospića nagradila je najveće uspjehe u 2021. godini.

Dodjela nagrada najuspješnijima organizirana je u četvrtak, 17. ožujka 2022. godine u Pučkom otvorenom učilištu “Dr. Ante Starčević” u Gospiću s početkom u 17,30 sati, te s ponosom možemo istaknuti da su zaista zasluženo nagrađeni gotovo svi veliki uspjesi Rukometnog kluba “Gospić”, mladih rukometaša, ali i seniora.

Članovi kluba i njegove ekipe nagrađeni su u čak šest različitih kategorija što pokazuje da uprava kluba vodi brigu o svim područjima djelovanja, te da je trenerski rad cijeloga kluba veoma kvalitetan što roditelji i vrlo talentirana djeca svojom ljubavlju prema rukometu i velikom podrškom prepoznaju.

Pokazatelj je ovo svim sportašima i sportskim kolektivima da se njihov rad, trud i upornost cijeni i vrednuje, te da uvijek postoji onaj netko tko prati i podržava one prave, u novije vrijeme često i zanemarene, vrijednosti.

Čestitamo svim dobitnicima nagrada na ostvarenim uspjesima u 2021. godini, a u nastavku izdvajamo nagrađene i ostvarene uspjehe rukometaša Gospića.

LAUREATI ZA 2021. GODINU

PERSPEKTIVNI SPORTAŠ – MLAĐI UZRASTI

Andrej Stilinović (Rukometni klub „Gospić“) – Andrej Stilinović je rođen 3. travnja 2008. godine, član je ekipe dječaka U13 rođenih 2008./2009. godine, te ekipe starijeg godišta, dječaka U15 rođenih 2006./2007. godine, dok svojim kvalitetama nerijetko osigurava mjesto i u sastavu dječaka U17 rođenih 2004./2005. godine. Andrej je ljevoruki igrač velikog talenta, jedan je od glavnih igrača ekipe U13 i U15 koji ima izuzetnu ulogu kako u napadačkim tako i u obrambenim zadacima. Posebno je uspješna njegova ekipa U13 čiji je neizostavni član, jedan od najboljih strijelaca i obrambeni stup koji gotovo uvijek otupi šiljke najboljeg protivničkog igrača. Odličnim igrama i rezultatima ekipu uvjerljivo drži na 1. mjesto ljestvice u 1.HRL zapad i s omjerom 9 pobjeda u 9 utakmica i gol razlikom 284:124 (+160) na putu su da još jednom natjecanje završe sa svim pobjedama i kao takvi se plasiraju na turnir 20 najboljih ekipa Hrvatske u navedenom godištu i u borbu za prvaka Hrvatske. Andrej je u 2021. godini pozvan u rukometnu selekciju Primorsko-goranske županije, sudjelovao je na rukometnom kampu „Gospić 2021“ gdje je od strane Nenada Šoštarića primijećen kao vrlo talentirani, uporni, predani i nadasve motivirani rukometaš s velikom rukometnom budućnosti.

PERSPEKTIVNA ŽENSKA EKIPA  U MLAĐIM UZRASTIMA

Djevojčice U12 – 2009./2010. godište (Rukometni klub „Gospić“) Ekipa djevojčica U12 jedna je od dvije ekipe djevojčica kluba koja je ispisala povijest rukometa u Gospiću. Naime, 2021. godina ostati će zapamćena kao povijesna, prva godina u kojoj gospićke rukometašice sudjeluju u natjecanju 1.HRL zapad. Nije to bio teret na leđima djevojčicama koje su od prve sekunde pokazale izuzetan talent koji se brusio tijekom godina. Odličnim igrama i porazima samo od Lokomotive i Sesveta, jednim od najboljih klubova Hrvatske u navedenom godištu gol iskazale su se kao jedne od najboljih ekipa lige kojoj se već prve godine smiješi fantastičan uspjeh planiranja na Završnicu PH i borbu za prvakinje Hrvatske.

PERSPEKTIVNA MUŠKA EKIPA U MLAĐIM UZRASTIMA

Dječaci U13 – 2008./2009. godište (Rukometni klub „Gospić“) – Dječaci U13 su i u 2021. godini pokazali svoju dominaciju natječući se u 1.HRL zapad. Tijekom sezone 2021./2022., u 9 odigranih utakmica ostvarili su 9 uvjerljivih pobjeda, a od Karlovca, jednog od glavnih konkurenata bili su uspješniji čak 10 pogodaka razlike. Gol razlika 284:124 (+160), što je prosjek od gotovo 18 pogodaka prednosti po pobjedi, uz činjenicu da je ekipa tijekom godina razvila 14 podjednakih igrača, dovoljno govori o kakvoj se dominaciji radi. Odlični rezultati već u prvom dijelu sezone gotovo su osigurali još jedan plasman na Završnicu PH, među 20 najboljih ekipa, u borbu za prvaka Hrvatske.

NAJBOLJI TRENER

Mate Pavelić (Rukometni klub „Gospić“) – Mate Pavelić je kao licencirani trener Hrvatskog rukometnog saveza i trener seniorske ekipe Rukometnog kluba „Gospić“ obilježio 2021. godinu na način da je njegova ekipa odličnim igrama sa samo jednim porazom u 2. HRL zapad bila lider prvenstva na temelju kojeg je ekipa stekla sve potrebne uvjete i osigurala povijesni ulazak u prvoligaško društvo. Pavelić je ekipu vodio i u prvom, jesenskom, dijelu 1.HRL jug u kojem je u 8 utakmica ostvario 2 pobjede i čak 3 nes(p)retna poraza minimalnim zaostatkom čime je svima dao do znanja da se njegova ekipa nije slučajno našla u gotovo elitnom društvu hrvatskog rukometa.

NAJBOLJA MUŠKA EKIPA

Ekipa seniora (Rukometni klub „Gospić“) – Seniori Rukometnog kluba „Gospić“ obilježili su 2021. godinu na način da su odličnim igrama sa samo jednim porazom u 2. HRL zapad pod vodstvom trenera Mate Pavelića ostvarili plasman lidera prvenstva na temelju kojeg su stekli sve potrebne uvjete i osigurali povijesni ulazak u prvoligaško društvo. Odlični rezultati na žalost nisu mogli biti popraćeni pljeskom rukometnih zaljubljenika na tribinama budući epidemiološke mjere povezane s pojavom virusa COVID-19 to nisu dozvoljavale, no već u jesen 2021. godine, početkom natjecanja u 1.HRL jug gledatelji su se vratili, nastavili puniti tribine i bili igrač odluke u teškim i napetim utakmicama u kojima njihovi ljubimci pokušavaju ostvariti primarni cilj. Opstanak bi nakon 3 pobjede u 11 odigranih utakmica trebao biti potvrđen u prvoj polovici 2022. godine, odnosno u proljetnom dijelu sezone 2021./2022.

NAGRADA ZA DOPRINOS I RAZVOJ SPORTA

Tomislav Rukavina (Rukometni klub „Gospić“) – Tomislav Rukavina je na poziciji predsjednika Rukometnog kluba „Gospić“ od 27. lipnja 2019. godine odnosno od početka natjecateljske godine 2019./2020. kada je cijeli klub nastavio s odličnim rezultatima na svim područjima, no streloviti uspon doživjela je seniorska ekipa koja se iz 3. lige plasirala u prvoligaško natjecanje. Posebno uspješnom i u listove knjige o povijesti kluba biti će posebnim slovima označena 2021. godina kada je klub u svakom smislu riječi postao prvoligaš. Seniorska ekipa odličnim je rezultatima stekla sve uvjete natjecanja u prvoligaškom društvu, točnije 1.HRL regije jug. Uprava kluba na čelu s predsjednikom Rukavinom odradila je odličan posao u pripremi godine, a na navedeni je uspjeh dodatno mobilizirao i motivirao dotadašnje članove, ali i direktno utjecao na njihovo naglo povećanje, dao vjetar u leđa dodatnom razvoju kluba te rukometu na području Gospića i njegove okolice. Tomislav je još jedan u nizu entuzijasta koji djeluju u gospićkom rukometu, pravi predsjednik, veliki radnik, te izuzetna osoba koja svojim karakterom, stavom i odlučnošću probleme čini jednostavnijim i lakše rješivim čime se klubu otvaraju brojna vrata i stepenice za daljnji i još ozbiljniji rast i razvoj, sada već i na području Hrvatske.