Seniori su u prvoj utakmici nastavka prvenstva pokazali određeni napredak i odmah nagrađeni pozitivnim rezultatom.

U Gospić je u 10. kolu (subota 17.2.2018.), prvom kolu proljetnog dijela prvenstva, došla drugoplasirana ekipa Trsata koja nam je trebala pokazati što smo i kako radili tijekom prvenstvene stanke. Gosti su u Gospiću bili desetkovani za nekoliko igrača, no i naša ekipa je ostala uskraćena za Radakovića, Bašića, Jelića, Starčevića, Milinkovića, Brkljačića, Stipetića i Sabljaka.

Unatoč dogovoru, u utakmicu smo ušli mlako i bez potrebnog natjecateljskog naboja. Obrana je vizualno izgledala dobra, ali nismo radili prekide te su gosti iz polufaula uspijevali prosljeđivati loptu. U napadu je nedostajalo odlučnosti, a igrači Trsata su na naša tri nerealizirana šuta odgovorili serijom 3:0. Prvi pogodak Brajkovića u 6. minuti dao nam je elana i ubrzo pogotcima Čovića smanjujemo zaostatak na -1 (5:6). Nes(p)retnim isključenjem Blaškovića pri igraču više omogućili smo protivniku da poveća prednost na 5 pogodaka razlike (5:10). Nakon povratka našeg isključenog igrača uspijevamo stisnuti svoje redove i pokazati da smo u situaciji 6 na 6 bolji i kvalitetniji protivnik. Obrana je izgledala vrlo dobro i omogućila nam seriju 5:1 i povratak na samo jedan pogodak zaostatka (10:11). Svojim drugim pogotkom na utakmici istakao se i mlađi kadet Matej Suknaić, a solo akcijom i realizacijom u posljednjim sekundama prvog poluvremena popratio ga je Mate Pavelić čime smo zadržali zaostatak na jednom pogotku (13:14).

U treću “crnu rupu” ušli smo početkom drugog dijela kada Trsat novom 3:0 serijom povećava svoje vodstvo. Nakon pogotka Abramovića za vodstvo gostiju 17:13 u 37. minuti, naša obrana je ubacila u još višu brzinu, probudio se i golman Kolačević koji je svojim obranama bio velika podrška cijeloj ekipi, a sve to nam je donijelo seriju 6:1 i dolazak do prvog vodstva na utakmici (19:18). Uz agresivnu i ekipnu obranu koja je protivnika prisilila na nekoliko nerezonskih šuteva s vanjskih pozicija istakao se u posljednjih 20 minuta utakmice s 4 osvojene lopte i petnaestogodišnji Filip Dizdar. Pavelić dvama pogotcima povećava na 21:19, a Dizdar s krilne pozicije prvim pogotkom u seniorskoj konkurenciji podiže publiku na noge i 3 minute prije kraja imamo vodstvo 22:19. U završnici su gosti uspjeli smanjiti na 22:21, a pobjeda i dva boda sasvim zasluženo ostaju u Gospiću.

Uz pohvale cijeloj ekipi na zajedništvu i borbenosti moramo istaknuti Pavelića sa 8 i Čovića sa 7 pogodaka, a s 14 obrana raspoložen je bio i golman Kolačević.

Posebno moramo spomenuti mlade petnaestogodišnjake Suknaića i Dizdara koji su treniranjem zaslužili da ih se u vatru gurne odmah i to u najbitnijim trenucima,a oni su to povjerenje izuzetno požrtvovnom igrom u cijelosti opravdali. Uz njih dvojicu par minuta je na golu dobio i Biškupić, a tu je još nekolicina dečki koji će, nastave li s napornim radom, dobiti svoje prilike.

Dugogodišnji rad s mlađim uzrastima ove godine polako počinjemo “naplaćivati”, a on bi, što se seniorske ekipe tiče, svake sljedeće godine trebao biti sve vidljiviji.