Odigran je 6. krug I HMKRL zapad u kojem smo ugostili ekipe Senja i Mornar-Crikvenice.

U nedjelju, 18. veljače 2018. godine, krenuo je i proljetni dio I HMKRL zapad u kojem je naša ekipa u sklopu 6. kruga na domaćem terenu snage odmjerila s ekipama Senja i Mornar-Crikvenice te ostvarila pobjedu i poraz.

 

RK GOSPIĆ – RK SENJ 13:26 (7:12) – od samoga početka je bilo vidljivo da obrana nema željenu disciplinu i agresivnost, no u početku smo navedeno uspjeli anulirati na krilima Mateja Suknaića. Loše zatvaranje prvih 20 minuta utakmice omogućilo je protivniku da na odmor ode s vodstvom 12:7. U nastavku utakmice je, kako bi snagu sačuvali za sljedeću utakmicu, došlo do neophodne rotacije koja je utjecala na visoki poraz od 13 pogodaka razlike. Najviše je pogodaka u našoj ekipi postigao Suknaić, njih 6.

RK MORNAR-CRIKVENICA – RK GOSPIĆ 15:27 (6:13) – puno čvršći i samopouzdaniji ulazak u utakmicu predvođen kolektivnom obranom i veoma raspoloženim Matejom Suknaićem (7 uzastopnih pogodaka u prvih 11 minuta) od samoga početka utakmice osigurao nam je visoko vodstvo (8:3, 13:6). Vrlo dobrog Nikolu Biškupića na poluvremenu je na golu zamijenio još bolji Ante Stipetić koji je nastavljao davati sigurnost obrani. U nastavku su priliku dobili svi igrači i većinom ju iskoristili, a razlika je postepeno rasla do konačnih +12. Cijela ekipa zaslužuje pohvalu za pristup, golmani za koncentraciju, a najefikasniji je u našim redovima bio Suknaić s 11 postignutih pogodaka.