Prva domaća utakmica i prva pobjeda u 2. kolu III HRL zapad.

Seniorska ekipa je u subotu, 13. listopada 2018. godine, ugostila ekipu Rudan II (Labin) i ostvarila uvjerljivu pobjedu. Već u prvom kolu (gostovanje u Puli) se moglo primijetiti da našoj izuzetno mladoj ekipi nedostaje rutine u zahtjevnim situacijama, a to je bilo vidljivo i tijekom ove utakmice.

Iako smo u utakmicu ušli vrlo dobro i poveli 2:0, protivnici poravnavaju rezultat na 3:3. Odličan pristup naših igrača u obrani donio nam je seriju od 5:0 i vodstvo 8:3 u 7. minuti utakmice. Unatoč minuti odmora gostujuća ekipa nije uspjela naći odgovor za našu čvrstu i pokretljivu obranu te polovicom prvog poluvremena imamo velikih 13:5. Husejnagić je jedini stvarao probleme našoj ekipi te je u razmaku od 20. do 30. minute postigao 6 pogodaka i približio svoju ekipu na -5 (19:14). U nastavku smo dodatno učvrstili obranu, a u prvom poluvremenu efikasni Matej Suknaić (6 pogodaka) je u nastavku u paru s odličnim Tomislavom Milkovićem obrambenim kretnjama u potpunosti zatvorio najopasnijeg gostujućeg igrača Husejnagića. Dodamo li da su im se priključili sigurni Ivan Jelić i agresivni Marko Kovačević, gosti su u drugih 30 minuta postigli 3 pogotka.

Najefikasniji su u našoj ekipi bili Suknaić sa 8, Jelić sa 7 i Kovačević M. s 4 pogotka, dok je golman Kolačević sakupio 15-ak obrana.

Ova visoka pobjeda (30:17) je našim mladićima od velike važnosti, utakmica koja je digla samopouzdanje te vjeru u sebe i cijelu ekipu.