U Puli je u nedjelju, 24. studenog 2019. godine, odigran 5. krug 1.HRLDA u kojem smo za protivnike imali ekipe Arene, Arbe i Verude.

Na dalek put u Pulu krenuli smo već u 5,30 sati ujutro u gotovo najjačem sastavu. Iz najboljih sedam nedostajali su veoma bitni Marin Suknaić i Ivano Tonković, no u ekipu su uskočili dječaci 2008. godišta Luka Borovac, Andrej Stilinović i Mateo Jergović koji su produžili našu klupu kako bi dobili na rotaciji i pokušali doći do maksimalnog učinka.

Igrači su svojom odlučnošću i agresivnim pristupom pogotovo u napadu uspjeli ostvariti 3 pobjede i u Gospić se vratiti sa stopostotnim učinkom.

 

RK ARENA-PULA – RK GOSPIĆ 17:25 (9:15)

Obrambeni ulazak u utakmicu nije bio na nivou. Raspoloženi Krajcar unosio je svojom individualnom kvalitetom veliku nervozu u našu, te držao svoju ekipu u egalu do 11. minute utakmice (7:6). U drugom dijelu prvog poluvremena uspijevamo napadački potvrditi nekoliko odličnih obrambenih reakcija i najprije 2:0, pa zatim i 5:0 serijom se do poluvremena odvojiti na +6. U nastavku su nam se ruke i noge još više opustile te smo u završnih 7 minuta utakmice ušli s +10 (24:14) i rotacijom igrača svima dali priliku. Ivan Jergović i Hečimović s po 6, Čačić s 5 i Orešković s 3 pogotka bili su najefikasniji u našoj ekipi.

 

MRK ARBA – RK GOSPIĆ 14:20 (6:12)

Nakon jedne utakmice pauze čekao nas je veoma teški dvoboj protiv prijatelja s Raba. Očekivali smo tešku utakmicu i dobili smo ju iako je naša ekipa tijekom svih 40 minuta bili u blagoj rezultatskoj i igračkoj prednosti.

Odličan ulazak u utakmicu i prednost od 4:1 na krilima Ivana Jergovića, Hečimovića i Rukavine donijelo nam je mirnoću u minutama koje su slijedile. Održavali smo 2 do 3 pogotka prednosti do 15. minute utakmice, kada uz pomoć golmana Borovca serijom 3:0 odlazimo na visokih 12:6. Uspjeli smo odoljeti svim pokušajima protivnika da utakmica uđe u rezultatsku neizvjesnost i ostvariti veoma vrijednu pobjedu. Najefikasniji su bili Ivan Jergović s 9, Rukavna s 5 i Hečimović s 4 pogotka.

 

RK GOSPIĆ – RK VERUDA 21:16 (14:7)

Još jedan siguran ulazak, ovoga puta momčadi s dosta rotacija, u utakmicu i vodstvo 5:1 riješilo je pobjednika u prvim minutama. Puno rotacija i davanja prilika igračima koji su to zalaganjem na treninzima zaslužili razbio je ritam utakmice, no pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. Svoje minute u 2 godine starijoj konkurenciji odlično je iskoristio Mateo Jergović koji je postigao 6 pogodaka, dok su Hečimović, Balen i Čačić dodali po 3, Bukovac 2, a Ivan jergović, Stilinović, Mahmutović i Rukavina po 1 pogodak.