Poreč je i ove godine, na kraju sezone 2022./2023., ugostio Festival rukometa tijekom kojeg se uz završne turnire mladih rukometaša i rukometašica svih dobnih kategorija odigrava završnica kupa Hrvatske, te održava trenerski seminar.

Udruga Hrvatskih rukometnih trenera organizirala je 46. Središnji seminar trenera koji se od 26. do 28. svibnja 2023. godine održao u Poreču. Sudjelovanje na seminaru je obavezno za sve rukometne trenere u Hrvatskoj, a ove je godine sudjelovalo 9 trenera Rukometnog kluba “Gospić” što je već nekoliko godina tradicionalni broj.

Antonija Matić, Antonija Pavelić, Matej Udiljak, Ivan Jelić, Mate Pavelić, Marko Mataija, Marin Bilić, Vanja Antić i Zvonimir Knežević prisustvovali su predavanjima poznatih rukometnih trenera i predavača Gorana Perkovca, Borisa Dvoršeka, Gorana Mrđena, Matije Bilušića, Dalibora Čveka, Antonia Obrvana i mnogih drugih, te time unaprijedili i utvrdili svoja dosadašnja rukometna znanja čime su službeno produžili svoju rukometnu trenersku licencu za natjecanja u sezoni 2023./2024..

Kao i proteklih godina seminar trenera odlična je priprema za nastavak rada  gospićkog kluba kojem je u planu iduće sezone nastaviti s odličnim rezultatima i daljnjim razvojem mlađih dobnih kategorija natječući se u gotovo svim kategorijama državnih i županijskih liga dječaka i djevojčica.