“MALI MEDO” je 8.2.2014. u svom 7., najmasovnijem i organizacijski najuspješnijem, izdanju “odradio” svoj 1. dio (mali rukomet), budući će se turnir velikog rukometa (2. dio) održati u svibnju ove godine. Od 8 do 20h u 64 odigrane utakmice malog rukometa sudjelovalo je 11 klubova, 25 ekipa i ukupno oko 300 sudionika kojima je bio osiguran ručak, što je rijetkost na turnirima.

GALERIJA SLIKA

 

Prenosimo s portala:

LIKAPLUS: Okupili 300 djece iz cijele Hrvatske

     “MALI MEDO” je 8.2.2014. “doživio” i svoje 7., najmasovnije i organizacijski najuspješnije, izdanje. U  Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću je u terminu od 8 do 20h u 64 odigrane utakmice malog rukometa sudjelovalo 11 klubova, 25 ekipa i ukupno oko 300 sudionika koje je u kuhinji OŠ dr. Jure Turića po prvi puta u povijesti turnira čekao ručak, što je inače iznimna rijetkost na turnirima.
Za sve sudionike bile su osigurane nagrade (za prva 3 mjesta svake kategorije pehari i medalje, za najbolje igrače i golmane statue i posebni paketi Splitske banke, majice za najbolje petorke turnira, te zahvalnice za sudjelovanje za sve ostale sudionike).

     Bili su tu i štand s kokicama i slatkišima, maskote – zeko Splitske banke i medo RK “Gospić” koji su privukli posebnu pažnju svih prisutnih.

     Mnoštvo nezaboravnih slika djelo je Nite Ratković koja je slikala gotovo sve utakmice, velika novost u organizaciji je i dolazak televizije (HTV) koja je snimila otvaranje turnira, dok će se u video arhivi naći i utakmice za 3. mjesta i finala.
U organizaciji je sudjelovalo čak 20-ak članova kluba od kojih mnogo bivših “klinaca” (danas seniora) i sudionika prijašnjih izdanja turnira, bez kojih realizacija organizacije ne bi bila moguća na ovom nivou.
Početak turnira obilježili su oni najmlađi. Igrači prvih razreda i vrtićke dobi RK Gospič i RK Ogulin odigrali su svoje prve utakmice, najavili početak odličnog turnira i puni iskustva i nagrada trčali u zagrljaj svojim roditeljima.
     Točku na “i” stavili su igrači Rukometnog kluba „Gospić” koji su unatoč iznimnoj cjelodnevnoj tremi zbog igranja pred svojim prijateljima izborili finale i u 2004. i 2003. godištu. U dvorani punoj ponosnih roditelja igrači trenera Zvonimira Kneževića su, vodeći cijelu utakmicu protiv RK Rudar, rezultatom 10:9 osvoji 1. mjesto i velikim slavljem pokazali koliko im znači prva zlatna medalja u karijeri i to baš pred svojim najbližim.
     Igrači 2003. godišta, trenera Vanje Antića preokrenuli su početni zaostatak od 2 pogotka u finalu protiv RK Petrinja te poveli istom razlikom 1 minutu prije kraja, da bi se igrači Petrinje uspjeli vratiti i izboriti raspucanje šesteraca u kojem su imali više sreće te zasluženo osvojili 1. mjesto. 
 
Bio je to jedan prekrasan rukometni dan u Gospiću te se nadamo da će se ponoviti što prije. 
 
Rezultati: 

2004. godište:
za 3. mjesto: RK Ogulin – RŠ Karlovac 8:6
– finale: RK Gospić – RK Rudar 10:9 
 
1. mjesto: RK Gospić
2. mjesto: RK Rudar
3. mjesto: RK Ogulin
 
Najbolji golman: Deni Čerkez (RK Rudar)
Najbolji igrač: Nikola Kovačević (RK Gospić)
Najbolja petorka (ekipa) turnira: Relja Kojčin (RK Ogulin), Ivan Kverić (RK Zadar 2013), Šima Jurić (RK Rudar), EolVelimirović (RŠ Karlovac), Ivan Starčević (RK Gospić)  

2003. godište:
 za 3. mjesto: RŠ Mini Sunce – RK Arbanasi 6:9
– finale: RK Gospić – RK Petrinja 9:10 (7:7)               
 
1. mjesto: RK Petrinja              
2. mjesto: RK Gospić            
3. mjesto: RK Arbanasi   

Najbolji golman: Karlo Mikičić (RK Petrinja)
Najbolji igrač: Josip Starčević (RK Gospić)
Najbolja petorka (ekipa) turnira: Marko Kardum (RK Obrtnik), Marija Kardum (RŠ Mini Sunce), Ivan Knežević (RK Petrinja), Bruno Galešić (RK Arbanasi), Luka Rukavina (RK Gospić)
 
 
     7. izdanje turnira u rukometu za mlađe uzraste „Mali medo“ je završio na najbolji mogući način. U  Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću okupilo se 300-tinjak sudionika iz cijele Hrvatske koji su bili sudionici odličnog rukometa, druženja, i jako dobre organizacije budući je turnir nudio brojne mogućnosti i nagrade.
     Medalje, pehari, posebne nagrade za najbolje igrače, golmane, najbolje petorke (ekipe) turnira, posebne nagrade koje je osigurala Splitske banka, zahvalnice  i ručak za sve sudionike, cjelodnevno slikanje turnira, dolazak televizije (HTV), štand s kokicama i slatkišima, dok su veliki interes privukle maskote – zeko Splitske banke i medo RK “Gospić” s kojima su se sva djeca poželjela slikati. Čak 20-ak članova kluba radilo je veoma ozbiljno na realizaciji organizacije te ju proveli savršeno.
     Sam početak turnira i oči svih prisutnih bile su okrenute prema onim najmlađim članovima RK Gospić i RK Ogulin. Naime, igrači 2006. godišta i mlađi odigrali su svoje prve utakmice u karijeri, te za to bili i nagrađeni te iznimno sretni okončali svoj „prezentacijski“ turnir.
     Tijek turnira, a pogotovo sama završnica, dobila je posebnu draž uslijed odličnih rezultata domaćih ekipa pa je tako dvorana u finalima bila ugodno popunjena roditeljima i prijateljima igrača RK Gospić budući su se borili za najsjajnije odličje.
     Igrači 2004. godišta osvojili su svoju prvu zlatnu medalju pobijedivši ekipu Rudara rezultatom 10:9 te velikim slavljem pokazali koliku važnost ona ima u njihovim životima.
     Posljednja utakmica turnira bio je finale u 2003. godištu u kojem su se susrele ekipe Gospića i Petrinje. Utakmica je opravdala očekivanja utakmice turnira. Nakon početnog vodstva Petrinje od 2 razlike, Gospićani stižu i prelaze u vodstvo 7:5 da bi gosti u zadnjim trenucima utakmice izborili 7:7 i udarce sa 6 metara. U ruletu šesteraca više koncentracije i sreće imali su igrači RK Petrinje te osvojili 1. mjesto.

Rezultati:

2004. godište

za 3. mjesto: RK Ogulin – RŠ Karlovac 8:6

finale: RK Gospić – RK Rudar 10:9

1. mjesto: RK Gospić

2. mjesto: RK Rudar

3. mjesto: RK Ogulin

Najbolji golman: Deni Čerkez (RK Rudar)

Najbolji igrač: Nikola Kovačević (RK Gospić)

Najbolja petorka (ekipa) turnira: Relja Kojčin (RK Ogulin), Ivan Kverić (RK Zadar 2013), Šima Jurić (RK Rudar), Eol Velimirović (RŠ Karlovac), Ivan Starčević (RK Gospić)

2003. godište:

za 3. mjesto: RŠ Mini Sunce – RK Arbanasi 6:9

– finale: RK Gospić – RK Petrinja 9:10 (7:7)

                1. mjesto: RK Petrinja

                2. mjesto: RK Gospić

                3. mjesto: RK Arbanasi

Najbolji golman: Karlo Mikičić (RK Petrinja)

Najbolji igrač: Josip Starčević (RK Gospić)

Najbolja petorka (ekipa) turnira: Marko Kardum (RK Obrtnik), Marija Kardum (RŠ Mini Sunce), Ivan Knežević (RK Petrinja), Bruno Galešić (RK Arbanasi), Luka Rukavina (RK Gospić)