Krenulo je prvenstvo za kadete tj. dečke rođene 1996. godine i mlađe. Riječ je o 2.HKRL zapad u kojoj nastupa 10 ekipa s područja Istre, Primorsko – goranske i Ličko – senjske županije. Takva liga je za nas nešto novo budući se do sada nismo natjecali u sličnim.
Prve dvije utakmice u sklopu prvog kola su se odigrale u Crikvenici, a protivnici su nam bili RK Crikvenica i RK Senj.

 




RK Gospić – RK Crikvenica 16:33 (10:16)

Izuzev prvih 15-ak minuta utakmice, tijekom kojih je bilo borbenosti, volje, želje i htijenja, sve ostalo je za zaborav. Nepokretljivost i nezainteresiranost u obrani, nekonkretnost u napadu dovela je, protiv objektivno jače ekipe, do poraza od 17 golova razlike, što je ova ekipa morala i mogla zadržati između 5-7 golova.
 

RK Senj – RK Gospić 34:24 (17:10)

Isti slučaj kao i u prvoj utakmici, a igralo se protiv ekipe koju smo prijašnji godina i dobivali. Jedina svjetla točka na utakmici su bili Ivan Jelić sa 7 pogodaka i golman Martin Kolačević s 10 obranjenih “zicera” koje su mu poklonili suigrači nezainteresiranim pristupom u obrani.
 
Ovi porazi jesu razočaravajući, ali će biti dobrodošli samo u slučaju da dečkima budu pouka i da na njima nauče i naučeno primjene u budućnosti.